Radna akcija u Sagonjevu

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- I ove godine je uspešno završena radna akcija MZ-Sagonjevo i DOO Tomović na opštinskom putu Žuč-Sagonjevo-Nevada, a to je za nas „Koridor 105“.
  Po osnovu planiranih i odobrenih para od strane opštinske uprave za potrebe MZ Sagonjevo, sačinjen je plan aktivnosti. Pored delimične popravke na „Koridoru 105“ popravljeni su i ostali nekategorisani putevi u selu.

  Dobro je što nam opština daje skromni iznos para, a mi to namenski potrošimo isključivo za popravku puteva u selu.
  Godinama popravljamo iste delove puta a sve zbog toga što je ta popravka kratkotrajna. Prvo, puteve oštećuju bujične vode i drugo „šumska mafija“ koja velikim nekontrolisanim tovarima drva oštećuje put.
  Po pitanju zaštite naših i ostalih seoskih i opštinskih puteva obraćali smo se nadležnom vlastim (01.12.2017 i 22.01.2018 godine) sa zahtevom i predlogom u cilju zaštite; od oštećenja bujičnih voda kao i oštećenja od prevelikog tereta kamionima sa drvenom masom. Do sada po tom pitanju nema pomaka. Taj naš predlo, da se organizuje rad putara sa kolicima i lopatom i da se postave znaci zabrane, za nadležne je bila „nemoguća misija“ ili nedostižna nauka. Sudbina naših seoskih-opštinskih puteva liči kao „Zidanje Skadra na Bojani“, „što normalni za dan uradiše to bahati, iz šumske mafije za noć porušiše“. Veoma je ružna u tužna sudbina pojedinih asvaltiranih opštinskih-seoskih puteva, kako su od strane „šumske mafije“ upropašćeni i unakaženi.
  Sve dok upravljai onih puteva ne preduzme ozbiljne i prave mere zaštite svojih puteva,badava je trud i rad svih koji se zalažu za popravku i održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva.

  Pročitajte i…  Danas je Vavedenje Presvete Bogorodice

  Za MZ Sagonjevo
  Radovan Radovanović

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475082


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...