U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

    KURŠUMLIJA- Danas su bivši radnici ŠIK Kopaonika i poverilaca održali protest ispred zgrade opštine. Najavili su odlazak u Beograd u Ministarstvo privrede gde žele da postigu dogovor i  garanciju da će da se započne sa rešavanjem njihovih zahteva ili da se ugovori sasatanak sa premijerkom ili predsednikom Srbije. U suprotnom sledi blokada magistralnog puta Niš-Priština. Istakli su da neće odustati od svojih zahteva  da im se isplate potraživanja, nakon pravosnažnih sudskih presuda. Očekuje ih i sasatanak sa načelnikom Topličkog okruga.

    Predsednik odbora poverilaca lesonita Nebojša Krstić  kazao je da u sredu predstavnici radnika idu na sastanak u Ministarstvo privrede. Žele konkretne predloge za rešavanje njihovih zahteva u pisanom obliku što bi im bila garancija dogovora, ili da ugovore sastanak sa  premijerkom ili Predsednikom  Srbije. Ukoliko ništa od toga ne postignu  blokiraće put Niš-Priština u četvrtak.  Do srede ih očekuje i sastanak sa načelnikom Topličkog okruga. Naglašavaju da samo traže ono što im pripada.

    Krstić je podsetio da su oni najavili potencijalnu blokadu magistralnog puta Niš-Priština, za 13. jun, ako ne dođe do rešavanja njihovih zahteva, ili se ne započne sa konstruktivnim rešenjem,  što  zavisi od sastanka u Beogradu.

     

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467735