radovanu-raicevicu-i-planinki-urucena-velika-povelja-„zelena-planeta“

Danas je u Prolom Banji državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Republike Srbije Ivan Karić uručio generalnom direktoru Planinke Radovanu Raićeviću veliku povelju “Zelena planeta” za učinjeno dobro prirodi zbog staranja o spomeniku prirode Đavoljoj varoši.
Ovo priznanje je najznačajnije koje se u Srbiji dodeljuje za oblast ekologije, a dodeljuje je ga Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije.
“Kada se AD „Planinka“ prihvatila starateljstva nad ovim zaštićenim dobrom od izuzetnog značaja, javnost je mnogo više saznala o „Đavoljoj Varoši“, njenim vrednostima i potrebi pre svega njene zaštite, očuvanja, ali i promocije, unapređenja i stvaranja preduslova da bude lakše dostupna posetiocima. Za pohvalu su sve aktivnosti na sprovođenju plana razvoja kroz realizaciju brojnih pojedinačnih projekata, informativna i vaspitno-obrazovna delatnost, uspešna kandidatura za ulazak u grupu sedam novih svetskih čuda 2008.godine, kada je ceo svet saznao za „Đavolju Varoš“. Posledica svega toga je dolazak više desetina hiljada turista, posetilaca, ljubitelja prirode i znatiželjnika, svake godine. AD „Planinka“ iz Kuršumlije je odličan staralac i dobar domaćin spomeniku prirode „Đavolja Varoš“. Takođe, kao društveno odgovorna organizacija, od izuzetnog je značaja za opstanak i razvoj područja Lukovske Banje, Kopaonika i cele opštine Kuršumlija”, navodi se u obrazloženju stručnog žirija za dodelu ove prestižne nagrade.
Prethodno je AD Planinka dobila niz nagrada za postignute rezultate u oblasti turizma među kojima su i nagrade za unapređenje turizma “Zlatni cvet” koja je uručune generalnom direktoru Planinke Radovanu Raičeviću.
Planinki je uručena i “Zlatna plaketa” koju je dobio Žarko Đurić, direktor Lukovske Banje kao menadžer godine.
Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje