„reflektori-se-vec-polako-gase,-a-kad-ih-vise-ne-bude-bilo,-bice-to-neminovni-prirodni-kraj-mog-bivstvovanja-u-zivotu…“

15.05.2019. 12:42

Danas je napustio jedan od najvećih sprksih glumica – veličanstveni Miša Janketić. Preminuo je u 80. godini života, a praktično do poslednjeg dana nije sišao sa pozorišne scene.

Miša Janketić Foto: RAS Srbija

U jednom od svojih poslednjih intervjua koji je 2017. dao za magazin „Gloriju“ Miša Janketić pričao je da se polako priprema za odlazak sa pozorišne i životne scene.

Legendarni glumac istakao je da je jedino želi da što duže potraje svojoj porodici, supruzi Svjetlani Knežević, deci i unucima, a tada je rekao i da nema osećaj da je zakoračio u devetu deceniju života.

„Ne osećam se tako. Čuvam sećanje na sebe iz vremena kad sam bio najjači, u svakom pogledu, a to su moje šezdesete. Nažalost, one ne mogu da traju večno. Sad želim samo da me zdravlje služi, da budem koliko god je moguće sa svojom divnom porodicom. Na vreme sam nahranio sujetu, tako svojstvenu umetnicima. I ne samo nama već i lekarima, arhitektama, advokatima. Mi smo za njih mala deca, ali za nas se to najviše govori. Nemam ambicija da pod stare dane pravim nešto novo, napredujem u karijeri. Ostvario sam dobar deo želja koje sam nosio sa sobom još od mladosti. Moglo bi se reći da sam ostvaren čovek, a to je više nego dovoljno“, govorio je pre dve godine Janketić.

„Reflektori se već polako gase, jedan po jedan, kad ih više ne bude bilo, biće to neminovni, prirodni kraj mog bivstvovanja na sceni. A bogami i u životu“, zaključio je te 2017. za „Gloriju“ obožavani Miša, koga publika ispraća uz suze i divne, brojne uspomene na maestralne uloge u filmovima, serijama, pozorišnim predstavama…

Zbogom, Mišo!