reklama-sa-devojcicom-koja-je-zabranjena:-scena-koja-je-razbesnela-ljude,-umesto-da-ih-zabrine

24.08.2019. 09:13

Na Jutjubu je puštena animirana reklama čiji je cilj podizanje svesti o alarmantnoj situaciji u tropskim šumama. Prvobitno cenzurisana reklama našla je svoj put na digitalnim serivsima i dirnula milione ljudi.

Zabranjena reklama Foto: screenshot

Svet je juče bio u šoku zbog 72,843 požara koji su buktali Amazoniji. Na scene uništene prirode i bespomoćnih životinja koje umiru u plamenu upozorava zabranjena reklama s devojčicom i orangutanom.

Reklama koja je prvobitno puštena krajem prošle godine u Islandu banovana je zbog scene u kojoj devojčica umesto da izbaci uljeza napolje zadržava ga u svojoj sobi.

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne devojčice i pravi nered. I dok ona pokušava da ga izbaci iz sobe suočava sa istinom – čovek je agresor u ovoj priči.

Reklama je, doduše, trebalo prvenstveno da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana.

Orangutani danas žive samo na Borneu i Sumatri i suočeni su s izumiranjem vrste, jer njihove tropske kišne šume stradaju zbog proizvodnje palminog ulja. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Međutim, priča o devojčici i majmunčetu univerzalna je priča o nemaru čoveka prema svim drugim živim bićima i prirodnim resursima.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.