rekli-su-nam-da-nasa-beba-povraca-zbog-gripa-posle-nekoliko-dana-promenili-smo-lekara-a-ono-sto-smo-culi-okrenulo-nam-je-svet-naglavacke

01.04.2019. 18:18

Kada je sedmomesečni Hokin Hant počeo neprestano da povraća u avgustu 2016. godine, njegovi roditelji Šenon u Bob s razlogom su posumnjali da nešto nije u redu. Doktori u lokalnoj ambulatni u Klivlendu rekli su im da dete ima grip ili virus sličan gripu, i da će se stanje ubrzo stabilizovati…

Hokin Hant pobedio je rak Foto: Twitter

Ipak, dani su prolazili, a situacija nije bivala nimalo bolja, pa su roditelji rešili da dete odvedu u bolnicu, gde su im saopštili da Hokin zapravo nema grip, već da mu je dijagnostikovan redak tip raka krvi.

Post-cancer pleasure: growing more hair than my dad @Hunt_EdLeader. 🤷🏼‍♂️💆🏼‍♂️ pic.twitter.com/j9givTWHvK— Hawken Hunt (@HuntHawken) March 8, 2017

Lekari su osmislili agresivan plan lečenja, koji je srećom dao rezultate, a Hokin je postao praktično najmlađi pacijent koji je ikada pobedio ovakav tumor.

On je u periodu od pet meseci primio šest 21-dnevnih ciklusa hemioterapije, 13 transfuzija krvi, osam transfuzija trombocita i četiri biopsije koštane srži, ali je na kraju maleni heroj iz ove bitke izašao kao pobednik.

„To je bio pravi izazov, jer radi se o najagresivnijem raku. Ovaj tumor se udvostručuje svakih 24 sata do 48 sati“, rekao je doktor Rabi Hana, načelnik odeljenje za dečju onkologiju na Klinici Klivlend, koji i lečio Hokina.

Maleni Hokin sada je zdravFoto: Shannon Beach ‏ / Twitter

U januaru 2017. godine lekari su potvrdili da je Hokinov kancer u reemisiji, ali i da ga tek očekuje borba za podizanje imunog sistema, koji je narušen usled pomenute bolesti.

Hantovi su istakli da je čitava ova situacija dala njihovim životima novu perspektivu, a osnovali su i neprofitnu organizaciju „LifExtraordinary“ koja pomaže porodicama u borbi protiv raka i prikuplja novac za pedijatrijska istraživanja ove bolesti.

Inače, Burkitova leukemija je veoma redak tip raka krvi, koji se javlja u svega jedan do dva procenta slučajeva.