U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE-Ove godine za infrastrukturne radove opredelili smo 160 miliona dinara. Najveći deo tog novca biće utrošen za rekonstrukciju seoskih puteva i gradskih ulica, izjavio je danas, na konferenciji za novinare, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

  Konferenciji su prisustvovali i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu Žarko Koprivica.

  Po rečima gradonačelnika, ove godine, poseban akcenat stavljen je na rekonstrukciju ulica u selima sa velikim brojem stanovnika.

  -U Gornjoj i Donjoj Stražavi, Donjoj Trnavi, Babinom Potoku, Maloj Plani, Mikulovcu, Novom Selu, Kostenici, kao i u drugim prokupačkim selima sa velikim brojem mladih, obezbedićemo dobre uslove za život i rad, bar približno onima koji postoje u gradu, izjavio je gradonačelnik Simonović.

  Prema njegovim rečima, u cilju unapređenja uslova života žitelja Prokuplja, urađeni su projekti za rekonstrukciju devet gradskih ulica, pa će u drugoj fazi radova na pojedinim ulicama u gradu, koje su asfaltirane, biti postavljeni ivičnjaci i uređeni trotoari.

  -Do sada su zaključeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 45 miliona dinara sa izvođačima, rekao je gradonačelnik Simonović i podvukao da je raspisana javna nabavka za tehničko-projektnu dokumantaciju za rekonstrukciju još 11 gradskih ulica.

  -Sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima potpisan je ugovor o početku radova na izmeštanju Opšte bolnice u prostorije Doma zdravlja. U prvoj fazi, čija je vrednost bez PDV 821 milion dinara, biće rekonstruisan krov, fasada i stolarija. Procedura oko odabira izvođača radova trebalo bi da traje oko dva meseca, da bi nakon toga krenuli radovi na objektu, istakao je Simonović.

  Govoreći o rokovima plaćanja, gradonačelnik je naglasio da se sada sve uredno plaća, te da je Prokuplje postalo privlačno za izvođače radova.

  -Za razliku od prethodnog perioda, sada se izvođačima svih radova na teritoriji Prokuplja vrši isplata prema potpisanom ugovoru. Naše opredeljenje je takvo da nijedan posao ne započinjemo, ako nisu obezbeđena sredstva. Domaćinskim poslovanjem u prethodnih nekoliko godina, stvorili smo stabilnu finansijsku situaciju u budžetu i zbog toga je naš grad postao veliko gradilište i omiljeno mesto za izvođače radova, zaključio je gradonačelnik Simonović.

  Član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu Žarko Koprivica je ovom prilikom istakao da su za asfaltiranje seoskih ulica u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 34 miliona dinara.

  -Za tekuće održavanje puta u Maloj Plani, Berilju, za putni pravac Zdravinje-Svarče, Gornja Bresnica, Velika Plana, za nasipanje puta i rekonstrukciju seoskog doma u Klisurici, izgradnju pešačke staze u dvorištu Tehničke škole, izgradnju potpornog zida u Balkanskoj ulici i drugim ulicama, do sada je uloženo više od 5.760.000 dinara, kazao je Koprivica.

  On je podvukao da se, osim radova na putnoj mreži, radilo i na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, izgradnji pešačkih staza, čišćenju kanala, izgradnji stepeništa u pojedinim delovima Prokuplja.

  -Vreme, kada smo govorili o vraćanju nasleđenih velikih dugova je iza nas. Stanje u gradskom budžetu je takvo da sada sa zadovoljstvom govorimo o razvojnim projektima koji će doprineti da građani Prokuplja imaju lepše i bolje uslove života i rada, dodao je načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

  On je takođe istakao da se mnoga sredstava koja se ulažu u infrastrukturne objekte, osim iz gradskog budžeta, izdvajaju i iz republičkih fondova.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467358