reneova-ljubavnica-visoka-samo-1,49-m-zasmejavala-nas-je-do-suza:-posle-tri-decenije-slatka-mimi-izgleda-ovako

Serija “Alo, Alo”, koja se u Srbiji prikazivala pre dve decenije, a originalno od 1982. do 1992. godine, na komičan način bavila se događajima i članovima Pokreta otpora tokom Drugog svetskog rata.

Remembering Carmen Silvera, fabulous actress. Would have been her birthday today. Happy memories working together #AlloAllo 3 episodes on Yesterday Channel tonight from 8pm. Love this pic. #CarmenSilvera #GordenKaye @YesterdayTweets @LADYRATLINGS @BBC #Compact #DadsArmy #BOTD pic.twitter.com/Rrzxv1VEjw— Vicki Michelle (@vickimichelle) June 2, 2019

Glavni lik je Rene Fransoa Artoa (Gordon Kej), vlasnik kafea u gradiću Nuvionu. Rene koji je bio u braku s Edit (Carmen Silvera) imao je afere s konobaricama Ivet, Marijom i simpatičnom, vrckavom plavokosom Mimi Labonk koju je glumila Su Hodž.

Su je rođena u engleskoj grofoviji Eseks, a u Londonu je završila studije plesa i pozorišne glume i nedavno je proslavila 62. rođendan.

Glumila je u mjuziklima, komedijama, a ples je volela više od glume. Od njega je odustala kad je shvatila da neće porasti više od 1,49 m. Ulogu u seriji “Alo, alo” dobila je kad ju je producent serije Dejvid Kroft primetio u jednoj od predstava.

Napisala je biografiju o tom svom kultnom liku za koju kaže da je to Mimina, a ne njena biografija jer puno duguje toj ulozi.

Mimi’s Memoirs ‘Allo ‘Allo now available on https://t.co/69Z2QIOTL3 find out the truth!! pic.twitter.com/cDzm7zRYij— Sue Hodge (@mimilabonqu) April 26, 2017

S Gordenom Kejom, koji se proslavio ulogom Renea bila je bliska sve do njegove smrti. Upoznali su se na snimaju filma “Brazil” 1985. godine. Lik konobarice Mimi ju je inspirirao da napiše knjigu “Mimi’s Memoirs”, a napravila je i svoju predstavu “Mimi and Me”. Teško je podnela prestanak snimanja serije, a od glumaca iz “Alo, alo” danas se najviše druži s Viki Mišel koja je u seriji glumila zavodljivu konobaricu Ivet.

Su se i dalje bavi glumom, a od 2002. je u braku s muzičarem Kitom ‘Padingtonom’ Ričardsom s kojim živi u engleskom gradu Linkolnu.