U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE-U subotu, 18. maja, od 9 do 13 sati, u Prokuplju će biti održana 23. Republička smotra učeničkih zadruga. Domaćin ove Smotre biće Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“ a pokrovitelj Grad Prokuplje.

  -To što smo domaćin ovako velike i značajne manifestacije, nama predstavlja veliku čast. Dobro smo se pripremili da najpre budemo dobri domaćini našim gostima, a potom i da proizvodima koje budemo izložili, pokažemo koliko su naša deca kreativna i vredna. Radujemo se ovom događaju, koji je, na našu veliku radost, usledio samo posle naša dva učestvovanja na prethodnim Smotrama, rekla je direktorka OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” Vesna Todorović i pozvala Prokupčane da i oni u subotu posete centar grada, gde će, inače, Smotra biti održana, pogledaju izložbu i kupe ono što im se dopada.

  Na ovoj 23. Republičkoj smotri učeničkih zadruga učestvovaće 15 škola iz cele Srbije, a među njima je i Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“.

  Iako Smotra nije takmičarskog karaktera, ona će imati i žiri, koji će se sastojati od predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učeničkih zadruga i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji će na kraju ipak odlučiti o tome čiji je štand sa izloženim proizvodima bio najbolji.

  I član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović je izrazila zadovoljstvo zbog ovog važnog događaja za prokupačke škole i grad Prokuplje.

  -Velika nam je čast što smo pokrovitelji velike i veoma značajne učeničke manifestacije, kao što je Smotra. Uvek ćemo podržavati mlade, pružati im priliku da pokažu svoje vrednosti i napredovanje, jer oni su budućnost našeg grada, naglasila je član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466300