rezultati-ce-vas-oduseviti:-evo-sta-ce-vam-se-dogoditi-s-telom-ako-svakog-jutra-pre-dorucka-pojedete-cuvarkucu

02.08.2019. 07:17

Poreklom iz Meksika, čudesna biljka čuvarkuća raste svuda: po stenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta. Poznato je koliko je čuvarkuća delotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.

Čuvarkuća Foto: Profimedia

Osim što je dobra za imunitet, njeni sveže zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću umesto obloga pojedemo.

ZA ŠTA JE SVE DOBRA ČUVARKUĆA?

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito delotvorna ako se kombinuje s medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

ČuvarkućaFoto: Profimedia

RECEPT:

300 g iseckanih svežih listova čuvarkuće pomešajte sa 500 g meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma. Naravno, kao i kod svih alternativnih lekova, i ovde treba pripaziti i pre konzumiranja konsultovati se s lekarom.