roditelji-su-je-sa-9-godina-ispisali-iz-skole-i-drzali-zarobljenu-u-kuci,-nije-isla-ni-kod-lekara:-danas-ima-19-i-konacno-je-spasena

28.08.2019. 15:07

Zasad neimenovana tinejdžerka (19) je oslobođena u „uznemirenom stanju“ iz kuće gde su je roditelji držali zatvorenu 10 godina.

Ilustracija Foto: Profimedia

Kako strani mediji navode, devojčica iz Tenderenta je prestala da ide u školu sa devet godina pod izgovorom da roditelji žele da je školuju od kuće. Međutim, komšije su rekle policiji da su jako brinuli za njeno stanje, budući da nikada ne napušta kuću.

– Devojčica je bila u uznemirenom stanju kada je pronađena i sada je zbrinuta. Dobija potrebnu fizičku i psihičku pomoć. Ali, na dosta pitanja nije odgovoreno – rekao je izvor za „The Sun“.

Tenderent, KentFoto: Profimedia

Devojčica navodno za svih 10 godina nije išla kod zubara ni lekara opšte prakse, a gubi joj se trag i u svim ostalim javnim evidencijama.

– Policiji iz Kenta je u utorak prijavljeno od strane komšija da su zabrinuti za život 19-godišnje devojčice iz Tenderenta. Kada su otišli na lice mesta, dvoje ljudi je uhapšeno zbog sumnje za zanemarivanje deteta, a kasnije su pušteni pod kaucijom. Istraga je i dalje u toku – rekao je portparol policije.

(metro.co.uk)

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.