Rukovodioci u Donjoj Trnavi

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, danas su obišli radove na asfaltiranju puta u selu Donja Trnava.
  U ovom selu, koje ima više od 1600 stanovnika, radovi na putu počeli su pre 10 dana. Nakon pripreme terena, nasipanja rizlom, ravnanja, postavljanja ivičnjaka i iskopa propusnih kanala, put je dobio i asfalt.


  -Da se asfaltira ova ulica, izabrali su sami meštani. Jedan od prioritetnih zadataka lokalne samouprave, jeste da se i u seoskim sredinama, sa većim brojem stanovnika i mladih, stvore približni uslovi života kao i u samom gradu. Zbog toga se u prethodnom periodu dosta radilo po okolnim selima, izjavio je Simonović i dodao da Donja Trnava ima dosta stanovnika, od toga veliki broj mladih i dece.
  Prema njegovim rečima, iz gradskog budžeta za asfaltiranje ove ulice, u dužini od 550 metara, izdvojeno je 7,8 miliona dinara.

  Pročitajte i…  Sutra vanredno kolo Zone Jug

  Simonović je u razgovoru sa meštanima sela napomenuo da lokalna samouprava ulaže velike napore i sredstva da se podigne nivo života i rada u seoskim sredinama, kako bi se zadržali mladi, odnosno zaustavila migracija.
  -Do kraja godine, planirano je i asfaltiranje ulica u Babinom Potoku i Donjoj Stražavi, seoskim sredinama u kojima živi veliki broj stanovnika, kaže Simonović i naglašava da lokalna samouprava, sva obećanja data u neposrednim razgovorima sa meštanima prokupačkih sela, u potpunosti ispuni.
  Sedamdesetpetogodišnji meštanin ovog sela, Stanoje Cenić, kaže da je nemoguće porediti put nekada i sada.
  -Kada imate asfalt pored ili blizu kuće, znači imati i dobar život. Blato, velike rupe, obilna voda i prašina su problemi koje smo imali u prethodnim decenijama na ovom putu. Sada je to sasvim druga, lepša slika, rekao je Cenić.
  Tridesetpetogodišnji stočar Aleksandar Ristić, koji obrađuje više od 15 hektara zemlje, napominje da će sada lakše, brže i bezbednije dolaziti do svojih oranica i pašnjaka.

  Pročitajte i…  Hapšenje zbog droge

  -U svojim štalama čuvam četiri bika i krave, 30 koza i nekoliko ovaca. Da bi za stoku imao dovoljno stočne hrane, treba da obrađujem velike površine. Znam kako je to bilo teško i naporno kada nije bilo asfalta. Sada, kada imam uređen put pored same kuće, biće mi mnogo lakše, rekao je on.
  -Hvala svima koji su doprineli da i mi meštani najmnogoljudnijeg prokupačkog sela dobijemo asfaltirani put u selu. Oni koji žive u ovom delu sela, imaju svoje voćnjake i njive, osetiće šta znači imati dobar put, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Donja Trnava Slaviša Đorđević.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473668


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...