rutinska-pobeda-toplicanina,-novog-srpskoligasa-odlucice-poslednje-kolo

Rutinskom pobedom 6:1 protiv nejake i slabe ekipe Dragocveta u poslednjoj utakmici pred svojom publikom i pretposlednjim 29. kolom prvenstva Zone „Zapad“ , OFK Topličanin sa liderske pozicije čeka utakmicu poslednjeg 30. kola, koja se igra sledeće nedelje protiv ekipe Morave iz Ćuprije. U koliko žele da od naredne sezone igraju u Srpskoj ligi, Prokupčani moraju da pobede na ovom susretu.

OFK Topličanin – FK Dragocvet, foto ljm

Današnja pobeda Topličanina ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a golove za domaće postigli su Stefan Cvetković tri, Velimir Stanković dva i Ivan Kaličanin jedan. Počasni pogodag za goste postignut je u 75 munutu.

Pobeda Topličanina bila je očekivana, ali je i glavni konkurent za Srpsku ligu Rembas iz Resavice pobedio u Drenovcu ekipu Napretka 3:2 i tako zadržao šanse da se u poslednjem kolu domogne prvog mesta i srpskoligaškog statusa.

Sa trenutnim bodom prednosti na tabeli, Prokupčani će sa imperativom pobed ući u susret sa Moravom  jer su šanse gotovo nikakve da Rembas za 7 dana izgubi kod kuće od Jedinstva iz Mijatovca.

Navijači OFK Topličanin, foto ljm

Iako je još uvek neizvesno gde će se igrati ta utakmica, Topličanin će i kao gost imati podršku velikog broja navijača, a posebno onih najvatrenijih koji su i na današnjoj utakmici sve vreme navijali i bodrili svoj klub na putu do uspeha i Srpske lige.

Topličanin osvojio Kup FSO Prokuplje

Osvajači Kupa, OFK Topličanin, foto ljm

Ranije ove nedelje u finalu Kupa FSO Prokuplje, Topličanin je rezultatom 2:0 savladao ekipu „Akademije 10“ koja se takmiči u Topličkoj okružnoj ligi i već sada se može reći da će od naredne sezone biti novi zonaš, jer je šest kola pre kraja ubedljivo na prvom mestu.

OFK Topličanin-FK Akademija 10, foto ljm