„ruzna-si,-kosture“:-lei-su-devojcice-upucivale-grozne-uvrede,-a-sad-je-podstakla-na-stotine-srpkinja-da-urade-najmocniju-stvar-na-instagramu

04.09.2019. 21:16

Život u eri Instagrama najviše posledica ostavlja na devojčice koje su tokom adolescencije jako nesigurne u svoj izgled. Upravo ovim temama bavimo se u septembru, tokom meseca samopouzdanja na portalu Žena.rs, a hrabra Lea Davogić pridružila se našem cilju.

Lea Davogić je pokrenula novi izazov na Instagramu Foto: Instagram

Di-džej i model Lea Davogić na Instagramu ima armiju od 46.000 pratilaca. Dosta je onih koji je podržavaju, ali kao i svaka poznata ličnost, svakodnevno se susreće i sa hejterima.

Ono što je Leu naročito šokiralo jeste da iza najgorih uvreda najčešće stoje devojčice, pa je došla na ideju da pokrene izazov u kome poziva devojke da objave fotografije bez šminke i fotošopa i pokažu da je lepota u autentičnosti, a ne kloniranim licima provučenim kroz bezbroj filtera.

– Primetila sam da veliki broj hejt komentara tipa: “Gde su ti si*e?”, “ružna si bez šminke”, “kosture”, i tako dalje, dolazi od jako mladih devojaka. Neretko, kad odete na profile tih devojčica, one već imaju full šminku, hiljadu i jedan filter i – ne krivim ih! Mislim da smo svi pomalo krivi, od Instagrama, preko roditelja, do modne industrije i svakoga od nas. Kao neko ko je jako dugo u modnom svetu, moram da vam skrenem pažnju da su sve te slike, pored svih profesionalnih šminkera i frizera, dobrog osvetljenja i dalje fotošopirane i obrađene – započela je Lea.

Kako je sama navela, Lea na snimku nije zamaskirala podočnjake ni nesavršenosti na svojoj koži i pozvala je devojke da u sklopu njenog #justmechallenge kače svoje fotografije bez šminke i filtera i tako podignu svest o stvarnom izgledu žena i prihvatanju razlika.

#justmechallengeFoto: Instagram

Leinom izazovu odazvalo se na stotine devojaka širom Srbije i regiona, a ona je njihove neobrađene fotografije objavila na svojim storijima.

Stotine devojaka širom regiona odazvalo se na Lein izazovFoto: Instagram

Na njenim storijima možete videti fotografije devojaka koje su odgovorile na izazov i jednoglasno poslale poruku – lepota je u različitosti!

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.