sara-je-okacila-ovu-sliku-i-svi-mi-koji-se-plasimo-da-se-skinemo-u-kupaci-ovog-leta-dugujemo-joj-jedno-veliko-hvala

Majka i spisateljica Sara Nikol Landri je na Instagramu je podelila sliku svoje nesavršene kože koju je prstima stisnula u srce i ženama širom sveta poslala moćnu poruku.

– Mnogi od nas imaju ovakvu kožu zbog građe ili promena koje su se dogodila u našim telima. Koža koja se bora i savija, a ipak je mekana i nežna. Koža koja je dobro obavila svoj posao. Koža koja je učinila tačno ono što je i trebalo – napisala je ispod slike.

Dodala je i kako deljenje te fotografije nije bio čin hrabrosti.

– Bio je to trenutak kad sam htela da pokažem i podelim nešto za šta sam naučila da je normalno. Želela sam da pronađem mir u sopstvenom telu i oslobodim se laži koja mi se stalno vrzmala po glavi i govorila da je MOJA KOŽA razlog zašto nikada nisam mogla da imam „dobro telo“.

Još jedna fotografija koju je podelila na mrežama odjeknula je među hiljadama ljudi. To je slika Sare pored bazena u jednodelnom kupaćem kostimu, izgleda prelepo – ali ne „model-savršeno“.

Ispod te fotografije nalazi se poruka da svetu ne dugujemo ništa:

„Svetu ne dugujete dvodelni bikini. Ne dugujete mu podignute grudi i ravan stomak. Ne morate da se izvinjavate ako ste naduvene taj dan ili da objašnjavate zašto ste dobile sedam kilograma.

Ali, takođe je u redu ako to činite. U redu je da nosite bikini. U redu je da imate podignute grudi i ravan stomak. U redu je podeliti zašto ste naduveni. U redu je govoriti o tih sedam kilograma.

View this post on Instagram You don’t owe the world a two piece bikini. You don’t owe them perky boobs and a flat stomach, either. You don’t need to apologize for your bloat that day, or explain why you’ve gained those extra 15lbs. ⁣ ⁣ But, it’s also ok if you do. It’s ok to wear a two piece. It’s ok to have perky boobs and a flat stomach. It’s ok to share why you’re bloated. It’s ok to talk about those 15lbs, perhaps even normalizing a flux in weight. ⁣ ⁣ In the realm of body confidence many feel pushed to get there. There’s a pull between wanting to be accepted, wanting to be as confident as somebody else is, and also just wanting to feel comfortable, too. ⁣ ⁣ Let this be the final message…⁣ ⁣ Just come. ⁣ Just show up. ⁣ However you are today. ⁣ ⁣ If you wear full jeans in the summer because you’re not ready for shorts, thanks for being here. ⁣ ⁣ If you rock a two piece and own your cellulite and stretch marks, thanks for being here. ⁣ ⁣ If you’re bloated and PMSing or holding extra weight but came anyway, thanks for being here.⁣ ⁣ If you’ve got perky boobs and a flat stomach, naturally or not, thanks for being here. ⁣ ⁣ The point is not (and never will be!) HOW you show up. The point will always be just that you DID. ⁣ ⁣ Just happy you came. ⁣ Thanks for being here. ⁣ 👙 #gifted by @laleleibikini A post shared by Sarah Nicole Landry (@thebirdspapaya) on Jun 24, 2019 at 7:49am PDT

Postoji veza između želje za prihvatanjem, željom da budemo jednako samouvereni kao i neko drugi, i da želimo da se osećamo prijatno.

Neka ovo bude poslednja poruka…

Samo dođi.

Samo se pojavi.

Kakva god da jesi danas.

Ako na leto nosite duge pantalone jer niste spremni za kratke, hvala vam što ste bili ovde.

Ako oduševljavaš u bikiniju i prihvataš svoj celulit i strije, hvala što ste bili ovde.

Ako ste naduveni i u PMS-u ili imate nekoliko kila viška, ali ipak ste došli, hvala vam što ste bili ovde.

Ako imate podignute grudi i ravan stomak, prirodno ili ne, hvala vam što ste bili ovde.

Poenta nikad nije (i nikad neće biti!) KAKVI ste došli. Poenta će uvek biti da ste to učinili.

Samo sam srećna što ste došli.

Hvala vam što ste bili ovde.“

Pokret pozitivnog odnosa prema telu je prisutan već neko vreme i sve više i više žena deli fotografije svojih stvarnih tela. Ali iskreno, nikad ne može da postoji previše podsetnika da su naša tela u redu i da ne treba da nam bude neprijatno zbog celulita ili da izbegavamo odlazak na bazen jer imamo pokoji šlauf na stomaku.

Sara je objavila i fotografiju u kojoj upoređuje nameštenu i nenameštenu pozu, razlika je velika.

– Nemojte upoređivati svoju jutarnju opuštenu šetnju pored ogledala s nečijom uvučenom i nameštenom pozom na slici. Nijedno nije pogrešno. I nijedno nije ispravno. To su samo odrazi. I nečiji tuđi ne treba upropastiti vaš. Dajte sebi malo ljubavi i zagrljaja – napisala je.