sara-je-pocela-da-sedi,-a-jedva-je-napunila-20-i-resila-je-da-se-ne-farba:-ljudi-joj-u-neverici-prilaze-samo-da-bi-joj-dotakli-kosu!

Sara je postala isuviše zauzeta obavezama oko dece supruga i kuće da bi dovoljno vremena posvećivala svojoj dugoj kosi, pa je rešila da jednostavno prestane da se farba. Ispostavilo se da je to bila najbolja moguća odluka – njena prirodna seda kosa je zablistala, a ona kaže da se nikada nije osećala seksepilnije.

Ova Amerikanka ističe da joj je danas smešno kada se seti koliko se stidela sedih, te kako je nekoliko sati pred porođaj koristila sprej u boji kako bi “osvežila” svoju tada crnu kosu.

“Više nisam mogla da budem rob kutiji s farbom, a život s decom postao mi je važniji od svega drugog”, istakla je ova naučnica i spisateljica, a u svemu je podržava i suprug Hana.

Ona je dodala i kako su je svi uveravali da će izgledati “kao veštica”, ali upravo suprotno – njena lepota je uz sedu boju došla do izražaja!

View this post on Instagram When you look at me, I hope you will not just see my face and body and choice of clothing and does her hair look good and what skin cream does she use and do you think she eats carbs and I like her or I hate her. 🕊 Go ahead and see those things, it’s fine, for I’ve been admired and hated before, 🕊 but don’t stop now, come deeper with me. 🕊 See a living miracle of the divine, a woman plucked from the fire and now made of it, the phoenix risen, an angel in the sense of someone who really considers and cares and has risked it all for love and will do it again and again, because I came here for THIS NOW, a testimony of the eternal wondrous possible, an exception to and shattering of all stupid rules and lies, a rogue dove flying madly across the plains singing the holy wild truth of your beauty and yours alone, a harbinger and exemplar of the beautiful future that includes US ALL, in which we triumph over every form of slavery, every kind of abuse, kiss each others’ tears and SHINE TOGETHER. 🕊 When you look at me, see this glory that I have received, and humbled myself before, 🕊 and fall to the the floor 🕊 and dance in awe with me. 🕊🕊🕊 A post shared by Sara Sophia Eisenman (@saraissilver) on Jun 22, 2019 at 7:46pm PDT

“Shvatila sam da je moj stid u vezi moje kose povezan s drugim stvarima koje se “skrivaju”, a temeljile su se na društvenoj indoktrinaciji. Dopuštanje mojoj sedoj kosi da se oslobodi bilo je potpuno oslobađanje od te sramote i radikalna spremnost da budem to što jesam i budem slobodna. U to sam se vreme još uvek sam pokušavala da se uklopim u bezbrojne društvene strukture – širu porodicu, društvo majki u školi i vrtiću – za koje sam znala da će biti šokirane kad ugledaju moj sed koren na crnoj kosi. Pa ipak, u srcu sam dobro znala da to i ne mora da bude tako i da ću samo tako razbiti sve nametnute stereotipe. Nikad više nisam uzela farbu u ruke”, objasnila je Sara.

Kaže da ju je sve ovo podstaklo i da promeni imidž, pa je počela da nosi drugačiju odeću u živim bojama i šminka se na nove načine, a život joj je postao zabavniji nego ikada pre.

Sara je naglasila i da se oseća bolje nego ikada i da joj prija što uvek izaziva reakciju drugih, a otkrila je i da joj ljudi često prilaze samo kako bi dodirnuli njenu kosu.

“Osećam se kao da je moja kosa simbol prirodne lepote i slobode, i zahvalna sam što mogu da igram neku ulogu u pomaganju ženama da otkriju koliko su zaista neverovatne, ali i koliko slobodan i zabavan život može da bude”, rekla je.

“Živim svoje snove. Objavila sam tri knjige u kojima opisujem svoj život sa sedom kosom. Petnaest godina sam stavljala skupe otrove na glavu, prestravljena od onoga što zaista jesam, i to sve da prikrijem nešto što je zapravo bio dar ne samo meni nego i mnogim drugima”, zaključila je ova majka dvoje dece.