U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- Učenica drugog razreda prokupačke Gimnazije Sara Radosavljević osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture, koje je održano u Tršiću. Ona je u kategoriji drugog razreda srednjih škola jedina nagrađena sa juga Srbije.ž

    Iako ima sve petice, Sara je vrlo skromna i sasvim je sigurno da bi ovakve, i još bolje rezultate, mogla da ostvari na bilo kom drugom takmičenju.

    -Imam vremena za sve, i učenje i druženje sa svojim prijateljima i drugarima iz škole. Ništa mi nije teško, ali sam se za takmičenje u Tršiću spremala baš ozbiljno. Obradovao me je rezultat, jer on samo može da me podstakne da učim još više i postignem još bolje rezultate. Volim sve predmete, ali možda malo više francuski jezik, u odnosu na ostale. Razmišljam da upišem prava ili arhitekturu, ali još se nisam u potpunosti odlučila, kaže Sara i dodaje da još ima vremena do završetka srednje škole i upisa na fakultet.

    Pored Sare Radosavljević, koja je postigla najveći uspeh, u Tršiću su se takmičile i učenice prvog razreda prokupačke Gimnazije Milica Radovanović i Bojana Lukić. Takmičenje u Tršiću, u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture je takmičenje sa najdužom tradicijom, koja traje već 30 godina.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467096