Saradnja Gimnazija iz Prokuplja i Krive Palanke (Makedonija): “Projekat svadba”

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Članovi Dramskog studija Gimnazije “Đorče Petrov” iz Krive Palanke, Republika Severna Makedonija, kao gosti prokupačke Gimnazije, danas su se građanima Prokuplja u Domu kulture predstavili svojim pozorišnim komadom “Projekat svadba”.

  Kako je rekao direktor prokupačke Gimnazije, Dragoslav Minić, današnja poseta makedonskih gimnazijalaca i njihovih profesora, rezultat je Ugovora o saradnji između dva dramska studija i dve škole, potpisanog 2013. godine.

  -Naša saradnja ide u najboljem smeru i planiramo da je proširimo, kazao je direktor prokupačke Gimnazije Minić, ističući da je u planu realizacija zajedničkog projekta, koji finansira Međunarodna Fondacija “Riko”. U okviru projekta, planirana je dvojezična, zajednička predstava.

  Prema njegovim rečima, u okviru pomenutog projekta, pored pozorišta, deca će upriličiti i zajednička sportska takmičenja i “Frankofonsko veče”.

  Pročitajte i…  Mladi rukometaši iz Blaca na turniru u Bugarskoj

  -Naši utisci sa gostovanja su fantastični, deca su prezadovoljna time kako su ih primili i ugostili njihovi vršnjaci iz Prokuplja, kazala je zamenik direktora Gimnazije “Đorče Petrov” Elena Georgijevska.

   

  Ona podvlači da je ova saradnja između dva dramska studija nastala iz dugogodišnjeg druženja profesorke Jasmine Pršić i njene koleginice Zorice Davitkovske, koja je ujedno i vođa Dramskog studija, autor i reditelj predstave “Projekat svadba”.

  Prema njenim rečima, ta predstava je osvojila drugu nagradu na Međunarodnom festivalu đačkog pozorišta 2019. u Sofiji i pobrala ovacije za najbolju glavnu i sporednu žensku ulogu.

  Takođe naglašava da veliku pomoć u realizaciji pozorišnih projekata imaju od Elene Jakimovske i Danijele Stoimirovske.

  Tokom dvodnevnog boravka u Prokuplju, gosti iz Severne Makedonije upoznali su se i sa istorijskim znamenitostima našeg grada.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473379


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...