U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Profesori i učenici Poljoprivredne škole ”Radoš Jovanović Selja” posetili su korisnike Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju “Sunce” u selu Vodice, gde su zajedno učestvovali u sadnji povrtarskih kultura i podizanju još jednog plastenika.

  -Saradnja Dnevnog boravka i Škole uspostavljena je pre šest godina. Ona se iz godine u godinu širila i poprimala različite sadržaje. Zajedno sa korisnicima ustanove, učenici su u sklopu praktičnog dela nastave sadili paradajz, papriku, krastavac, kao i cveće, rekao je profesor poljoprivredne grupe predmeta Ivan Erić i dodao da su se učenici, pored sadnje, družili sa korisnicima ustanove.

  Učenici završnih razreda koji se školuju za zanimanje poljoprivredni tehničar, rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike i cvećar-vrtlar praktično su pokazali kako se radi u plastenicima, a sve u cilju dobijanja što boljeg i kvalitetnijeg proizvoda.

  Defektolog u Dnevnom boravku “Sunce” Ivana Ugrenović izjavila je da je novi, drugi po redu, plastenik podignut u cilju radno-okupacione terapije.

  -U ime ustanove, zahvalila bih se učenicima i profesorima na saradnji, koja je inače postala tradicionalna. Ova saradnja našim korisnicima mnogo znači, rekla je ona.

  Prema njenim rečima, maja meseca ustanova je imala niz aktivnosti.

  Tako su korisnici posetili Festival nauke u Žitorađi, a pripreme za obeležavanje slave Sveti Vasilije Ostroški, 12. maja, privode se kraju.

  Učenik četvrte godine smera poljoprivredni tehničar, Miloš Milenković, istakao je da mu je veoma drago što je posetio ustanovu “Sunce” u Vodicama.

  -Bilo mi je veliko zadovoljstvo da sa učenicima i svojim profesorima, i korisnicima ustanove učestvujem u sadnji povrtarskih kultura i podizanju novog plastenika. Ovaj susret, dugo ću pamtiti, rekao je Miloš Milenković.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465703