scena-iz-trece-epizode-„igre-prestola“-zbog-koje-niko-ne-dise:-detalj-koji-niko-nije-primetio,-a-otkriva-sve

22.04.2019. 19:44

Pred kraj druge epizode Zimovrel je na nogama jer se mrtvaci približavaju kapijama njihovog grada. Sansa, Džon, Deneris i ostatak družine su sigurni da je kripta jedino sigurno mesto za one koji neće učestvovati u okršaju, ali se varaju.

Game of Thrones (Igra prestola) druga epizoda Foto: Profimedia

Kad je prvi put objavljen trejler za osmu sezonu “Game of Thrones” fanovi su mogli da vide jako kratku scenu koja se događa upravo u kripti. Ono što je svima bilo jasno je da kripta je sve, samo ne sigurno mesto.

U najavnom trejleru za treću epizodu izgleda da će se teorija fanova obistiniti.

Naime, u knjizi Džordža R.R. Martina Džon Snou jedne noći sanja kako svi Starkovi ustaju iz grobova.

“Prošle noći je ponovo sanjao Zimovrel. Lutao je praznim dvorcem, tražio je oca, da bi na kraju završio u grobnici. Ovog puta njegov san je otišao korak dalje. U mraku čuo je kako kamen se trlja o drugi kamen. Kad se okrenuo video je da se grobnice otvaraju, jedna po jedna. Kralj mrtvih se dizao iz njihovih hladnih grobova. Džon se probudio u mrklom mraku, srce mu je lupalo kao čekić”.

Sudeći po trejleru san koji Džon Snou sanja u knjizi će se desiti u stvarnosti u trećoj epizodi osme sezone jer će svi Starkovi ustati iz svojih grobova sa dolaskom kralja noći.