seo-je-za-moj-sto-u-kaficu-i-pocela-je-ljubav-iz-bajke:-udala-sam-se-za-njega-2018.-godine-a-samo-16-dana-kasnije-drzala-sam-ga-za-ruku-u-najbolnijoj-agoniji

Beka Tomas iz Engleske našla je čoveka koji joj je bio sve – i ljubav i najbolji prijatelj. Rekla mu je “da” u najsrećnijem danu njenog života, a onda ga u narednih 16 dana gledala kako umire.

Upoznali su se, piše Beka, u kafiću. Ona je sedela sama i čitala knjigu, a on je seo za njen sto. Krenuli su da pričaju i odmah su se našli. Pozvao ju je da te iste večeri idu na svirku njegovog brata.

– To je noć koju nikad neću zaboraviti. Završila se tako što smo završili gledajući “Predatora” uz mnogo pice. Nisam pojma imala da je to moj budući muž – seća se Beka početka svog poznanstva sa Denom.

Den joj je u samom početku veze rekao da boluje od terminalne vrste kancera, a ona je rešila da bude uz njega svaki minut te borbe. Den je u međuvremenu dokumentovao svoju borbu na blogu i uskoro imao na hiljade pratilaca. Njegova borba, ali i pozitivan stav, dotakli su ljude širom sveta, pa je čak i kosmonaut iz Rusije, Oleg Atemajev, čuo za njegovu priču i zahvalio se Denu što otvoreno govori o svojoj borbi.

Den i Beka su se venčali 12. septembra 2018. godine, svega par nedelja nakon što ju je zaprosio. Organizovali su venčanje za manje od 24 časa i potrošili minimalan iznos za njega. Den je u to vreme već izuzetno brzo gubio na kilaži, morao je da se služi štapom dok hoda i bio je u strašnim bolovima. Ipak, na dan venčanja odbio je štap.

I priča o venčanju opet je dotakla svet i čuveni Dejv Grol, frontmen benda “Foo Fighter”, pozvao ih je da im se pridruže na turneji. Nažalost, Den nije imao prilike da iskoristi tu pozivnicu.

Ubrzo po venčanju, prebačen je u bolnicu. Beka je svaki minut provela sa njim.

BONUS VIDEO: Priča devojčice sa tumorom

– Sedeli smo zajedno kada je bio u prevelikim bolovima da bi spavao. U danima kada bi mu bilo strašno muka, razapeli bismo šator u toaletu, kako bismo mogli da se pravimo da nismo tamo. Bila sam prekrivena njegovom krvlju. Den je bio slabiji iz dana u dan. Onda, jednog dana, otvorio je oči i rekao mi: “Volim te, ali ovo više nema smisla”. Umro je 28. septembra, 16 dana nakon našeg venčanja. Den mi je dao sve što sam želela od muža. Imali smo avanture, voleli se do ludila i bili najbolji prijatelji – kaže Beka u ispovesti koja je potresla svet.