serija-koja-je-sokirala-roditelje-zbog-eksplicitnih-scena-sa-tinejdzerima-ponovo-je-uzdrmala-publiku:-detalj-koji-su-svi-propustili,-a-jeziv-je

Serija prati tinejdžerku Ru (glumica Zendaja) koja je ujedno i narator priče. Nakon predoziranja i Centra za odvikavanja od narkotika vraća se u svoj rodni grad. Iako je prošla proces resocijalizacije, Ru na početku serije izgovara: „Nisam se vratila sa odvikavanja da bih ostala trezna“.

Pored Ru u „Euforiji“ serija prati transrodnu osobu, problematičnog sina čoveka koji je glavni u gradu i vršnjake koji redovno konzumiraju narkotike i zloupotrebljavaju društvene mreže kako bi ispunili erotske fantazije.

Ru kao ZendajaFoto: Profimedia

Šokantan sadržaj serije uznemirio je roditelje koji su više nego zabrinuti na koji način je predstavljena generacija Z, odnosno generacija dece koja su rođena u periodu od sredine devedesetih ili početkom dvehiljaditih.

Tinejdžeri i dvadesetogodišnjaci su savetovali roditelje na Tviteru da ni slučajno ne gledaju seriju.

How it must be to be a parent watching euphoria pic.twitter.com/4E8BJBqacf— Femthot (@Femthot) July 9, 2019

Pojedini roditelji su seriju nazvali psihotičnom i da je deo propagande koja želi da prikaže tinejdžere na pogrešan način.

PSA: PARENTS! Do NOT let your children and teenagers watch Euphoria on HBO!!!!! It is poisonous, insidious, and PROPAGANDISTIC in its portrayal of „teen behavior“!!!!!! In the most recent episode, we see two teen girls getting in BED together wearing SOCKS!!!! THIS IS PSYCHOTIC! pic.twitter.com/1HohIwgJZC— gabe (@gavegabron) July 10, 2019

Bez obzira na kritike i sarkastične komentare televizija HBO je već najavila drugu sezonu serije koja u proseku po epizodi samo u Americi je imala oko dva miliona gledalaca.

Nakon četiri emitovane epizode pojavila se teorija o seriji koja je dodatno šokirala one koji prate „Euforiju“.

Naime, kako neki fanovi tvrde Ru, naratorka priče, je mrtva i prepričava gledaocima život koji je imala dok je bila među živima.

U jednom trenutku Ru izgovara: „Postoji nekoliko verzija priče, ali zavisi koga pitate. Moram da priznam da ja nisam preterano pouzdana“.

via GIPHY

Takođe, Ru izgovara da je „izgubila poslednju bitku“, što su mnogi protumačili kao da više nije među živima.

I kao poslednji signal da Ru zapravo nije tu je to što nekoliko likova u trećoj epizodi izgovara da se ona ubila.

Za sada je samo teorija po sredi i svi čekaju finale serije kako bi otkrili da je Ru uspela da pobedi svoju zavisnost.