sestra-tijane-dapcevic-veceras-predstavlja-severnu-makedoniju:-tamara-ce-nositi-haljinu-koja-krije-ovu-tajnu,-a-pevace-samo-za-nju

Tamara Todevska kroz pesmu “Proud” za Evroviziju poručuje: “Devojčice, pokušaće da ti govore šta da radiš, kako da izgledaš, kako da se smeješ, ponašaš i krećeš. Zbog svih tih pravila ćeš izgubiti. Ali, dušo, da ti kažem nešto. Devojčice, uhavti se za mene svaki put kada te svet bude naterao da plačeš. Ja sam uvek na tvojoj strani. Ne laši se da raširiš svoja krila i da letiš”.

Mala Hana, ćerka Tamare TodevskeFoto: Instagram

A večeras će na Evroviziji je pevati za svoju ćerku Hanu koja se pojavljuje u njenom evrovizijskom spotu.Njoj posvećuje nastup koji je možda i najznačajniji u njenoj karijeri.

Numera kojom će se oprobati u evrovizijskom polufinalu posvećena je inače, svim devojčicama koje odrastaju i bore se u svetu prepunom predrasuda i neravnopravnosti, nejednakosti polova i u tako krojenom svetu one su često na gubitku. Ne zbog svojih mogućnosti i želja već zbog prepreka koje im se nameću.

Hana u spotu za pesmu “Proud”Foto: Instagram

Pesmom “Proud” Tamara Todevska želi da skrene pažnju na važne probleme i da ohrabri devojčice širom sveta. Sjajna misija!

Zelena evrovizijska haljinaFoto: Instagram

Na sceni Evrovizije u Izraelu nosiće raskošnu crno-zelenu haljinu ispod koje se kriju teški “gvozdeni elementi”. Nije lako nosite je.

Pogled otpozadiFoto: Instagram

Raskoš haljine otkriva i ova slika. Namera je sigurno bila da uz moćnu poruku ide i moćan stajling. Upečatljiv.

PripremeFoto: Instagram

Tamara se priprema za izalazak na scenu, a podršku joj je pružila Karolina Gočeva koja je 2002. na Evroviziji u Talinu zauzela 15. poziciju, a pet godina kasnije u Helsinkiju završila je na 14. mestu.

Opušteno…Foto: Instagram

Podršku ispunjenu ljubavlju iz Makedonije joj šalje porodica. Tijana je sa sinom Vukom i malom Hanom na Instagramu napisala: “Oni su moja Evrovizija. I u četvrtak(a bome i u subotu u finalu) smo svi zajedno uz mamu, sestru i tetku @tamaratodevska ispred tv-a”, a zatim je pozvala sve da glasaju za Tamaru.

Slutimo da će jedino veću tremu od makedonske predstavnice imati njen suprug, bivši košarkaš Aleksandar Dimitrovski.