„sinu-sam-dala-sve-sto-je-pozeleo,-ali-on-je-i-dalje-nemoguc“:-majka-je-preklinjala-policiju-da-ga-uhapsi,-a-sad-se-cela-drzava-cudi-ishodu

Hjuova majka Helen je, pišu mediji, pozvala producente ovog rijalitija i praktično ih preklinjala da i njen sin učestvuje u ovom opasnom i jezivom rijalitiju, i to uz reči: „Platiću vam da ga odvedete“.

Hju je inače izbačen iz svoje srednje škole, prošle godine je uhapšen jer je nosio mačetu, redovno je učestvovao u tučama i školovanje je napustio bez ikakvog svedočanstva o tome da je ikad kročio u školu.

– Moj sin živi divno. Svake godine ide na skijanje, ima ponija i motor, ali neće da sluša. Prosto odbija da rdai ono što mu se kaže – kaže Helen (52), koja je inače bivša policajka. Od Hjuovog oca se razvela.

– I otac i ja ga obožavamo i dajemo sve za njega, ali on je i dalje nemoguć – kaže Helen, dodajući da je smatrala da je prosto primorana da moli producente da odvedu njenog sina u zatvor.

– Ja prosto više ne znam šta da radim sa njim – očajava ona pred kamerama.

Hju je izašao iz zatvora, a Helen je uverena da se pozitivni efekti već pokazuju.

– Poslao mi je pismo iz zatvora i rekao mi da ne želi da ikad više proživi slično iskustvo. Srce mi se cepalo dok sam ga čitala, ali smatram da je tako naučio lekciju – ka

že Helen.

Inače, ceo rijaliti sastoji se u tome da su producenti mlade ljude vodili u najstrašnije i najozloglašenije zatvore Amerike, gde su provodili sedam dana sa hiljadama zatvorenika koji su počinili najmonstruoznija dela.

– Osećao sam se kao da sam ponovo u školi, ali mnogo goroj. Ljudi su užasni, svi mi naređuju šta da radim – žali se Hju majci u pismu, dok se publika silno zabavlja njegovim svakodnevnim plakanjem u zatvoru.

Inače, ceo rijaliti se vrši pod nadzorom šerifa Vejna Ajvija, koji je preko tri decenije na čelu policije i tvorac je BAM terapije, što je praktično metoda kojom bi se mladim problematičnim ljudima modifikovalo ponašanje kroz praktične primere kako će završiti ukoliko se ne promene.

Njegova metoda se vrši nad decom od deset godina i starijom od toga, a sastoji se u tome da se ta problematična deca smeste u okruženje slično zatvoru, i da tu provedu 12 sati kako bi stekli uvid u to šta ih čeka ako se ne promene. Međutim, za potrebe rijalitija, ova metoda je dovedena do radikalnih razmera, pa čak i deca starija od 14 godina odlaze u mrtvačnice gde gledaju leševe preminulih kriminalaca.

Reakcije javnosti na ovaj rijaliti su podeljene, ali začuđujuće je to što većina podržava ovaj bizaran eksperiment. A šta vi kažete?