U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Na današnjem zasedanju Skupštine Grada Prokuplja usvojene su važne odluke za život i rad građana Prokuplja. Izdvaja se ona kojom se predlaže Vladi Republike Srbije da prenese prava javne svojine Republike u svojinu Grada nad građevinskim zemljištem na kome je planirana izgradnja novog obdaništa u Prokuplju.


  Kako je predočeno odbornicima, radi se o parceli od 3.996 kvadratnih metara koja je najvećim delom u svojini grada, s tim da je jedan manji deo, od oko stotinu kvadratnih metara, u državnom vlasništvu, pa se očekuje da Republika veoma brzo i taj deo prenese lokalnoj samoupravi, kako bi radovi na izgradnji obdaništa krenuli što pre.
  Na osnovu projekta, a u skladu sa realizacijom programa inkluzivnog predškolskog i školskog obrazovanja Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, novo obdanište će se graditi na prostoru između stare započete hale i nove pijace.
  Takođe je usvojen i predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti neposrednom pogodbom u javnu svojinu Grada Prokuplja, kako bi na toj lokaciji bila izgrađena saobraćajnica koja će povezivati novoizgrađeni most u selu Bresničić sa glavnim putem i naseljem u blizini mosta.
  Skupština je danas usvojila i izmenjenu Odluku o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada, na osnovu koje će biti ukinuta izdvojena odeljenja u kojima nema đaka. U okviru ove Odluke je naglašeno da će sva ona odeljenja u kojima ima đaka, bez obzira na njihov broj, nastaviti sa radom.
  Na današnjoj sednici Skupštine, usvojena je Odluka o izradi Lokalnog akcionog plana socijalne zaštite, kao i Odluka o donošenju Lokalnog akcionog plana za mlade.
  Jedna od značajnih Odluka odnosi se na pružanje materijalne pomoći Crkvenoj opštini Prokuplje i sveštenstvu crkve Svetog Prokopija u izgradnji nove crkve Svetog Đorđa.
  Obrazlažući izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović je istakao da je 2018. godina bila teška jer je u martu mesecu zbog poplava u Prokuplju bila proglašena vanredna situacija i jedan broj ljudi iz romskog naselja Mala Guba, čiji su domovi bili poplavljeni, smešten je u improvizovani prihvatni centar u zgradi Sokolane.
  -Mogu da kažem da nam se, zahvaljujući pomoći Vlade Srbije, tako nešto nikada više neće ponoviti jer smo trajno rešili višedeceniski problem izlivanja Toplice i plavljenja romskog naselja i Liparske ulice, kazao je gradonačelnik Simonović.


  On je objasnio da je izgrađen zaštitni bedem na Stražavačkoj reci i reci Toplici koji je zaštitio pomenuta naselja, i naglasio da će veoma brzo žiteljima naselja Mala Guba biti sagrađeni i novi domovi koji će biti na bezbednoj udaljenosti od reke.
  U nastavku sednice, odbornici su usvojili izveštaje o radu ustanova kulture u Prokuplju.
  Na današnjoj sednici je za novog v. d. direktora JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove izabran Milisav Brajković.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465642