U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

    PROKUPLJE- U prvom upisnom roku Visoku poljoprivredno-prehrambenu školu strukovnih studija u Prokuplju, od planiranih 198, upisao je 91 student. U drugom upisnom roku, koji traje od 2. do 13. septembra, moći će da se upiše 107 svršenih srednjoškolaca, od kojih će se 85 finansirati iz budžeta.

    U julskom roku, na smeru prehrambena tehnologija primljena su 33 studenta, zaštiti bilja 31, stočarstvu devet, ratarstvu i povrtarstvu sedam, voćarstvu i vinogradarstvu šest, a na smeru strukovna veterina pet studenata.

    -Ove godine, u prvom upisnom roku primljeno je 10 odsto više svršenih srednjoškolaca u odnosu na prošlu školsku godinu. Bez obzira na ovu činjenicu, ne mogu u potpunosti biti zadovoljan rezultatima upisa u prvom upisnom roku, izjavio je direktor VPPŠ Dragan Orović i dodao da očekuje bolje rezultate upisa u septembarskom roku.

    U drugom upisnom roku, na smeru prehrambena tehnologija, ostalo je 28 mesta, strukovnoj veterini 23, voćarstvu i vinogradarstvu 20, ratarstvu i povrtarstvu 15, stočarstvu 13, a na smeru zaštite bilja osam slobodnih mesta.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469360