U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  PROLOM BANJA- Prolom Banja je jedna od srpskih banja koju gosti iz svih krajeva sveta rado posećuju i čiji su smeštajni kapaciteti tokom sezone redovno popunjeni.

  – Ukoliko se posmatra posećenost Prolom Banje u proteklih nekoliko godina može se uočiti trend povećanja broja gostiju, kako domaćih tako i inostranih. Tome su doprineli mnogobrojni sadržaji, prilagođeni i starijoj i mlađoj populaciji. Iz godine u godinu broj gostiju se povećava pa je tako u 2018. godini ukupan broj noćenja iznosio rekordnih 90.000 – kaže Marko Gašić, marketing menadžer Prolom banje.

  Od ukupnog broja gostiju oko 20% čine stranci. Najviše inostranih gostiju je iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Rusije, a polako se povećava interesovanje za Prolom Banjom i iz ostalih zemalja.

  Pročitajte i…  Svečani prijem za blačke predškolce

  – Ako posmatramo stariju populaciju koja u Prolom Banju dolazi zbog lečenja, mi pružamo uslugu koja podrazumeva kvalitetne tretmane, savremenu dijagnostiku, udoban smeštaj, ukusnu hranu, ljubazno osoblje i kulturno-rekreativni sadržaj. Osim toga, terapije se odvijaju svakodnevno, uključujući vikende i praznike, dok naši lekari brinu o gostima 24 sata – kaže Gašić.

  Sa druge strane, ukoliko gosti dođu zbog odmora i rekreacije, na raspolaganju je Wellness centar koji se prostire na više od 2.000 m2 i 3 nivoa sa mnogobrojnim sadržajima za opuštanje: otvoreno-zatvoreni bazen, saune, Prolom more – bazen punjen jedinstvenom Prolom vodom i morskom solju, parna kupatila, kneipp staza, slane sobe, teretana, fitnes sala, sala za zabavu, kozmetički tretmani, wellness masaže…

  Pročitajte i…  Kiša golova u Gornjem Stopanju: Kosanica primila pet, ali dala šest

  Prolom Banja je oduvek privlačila turiste zbog Prolom vode koja se koristi u čitavom kompleksu (medicinski i wellness centar, bazeni i dr.).

  Smeštajni kapacitet u okviru kompleksa specijalne bolnice Prolom banja je 380 ležajeva. Tokom letnjih meseci, kako kažu iz menadžmenta, raspoloživi smeštajni kapacitet je nedovoljan.

  – Stalno se radi na unapređenju kvaliteta usluge i podizanja na jedan viši nivo a svake godine goste obradujemo nekim novim sadržajima u okviru turističke ponude – kaže Gašić.

  Podsetimo, Planinka je nedavno kupila Kuršumlijsku banju a u menadžmentu firme kažu da će prvi gosti u ovu banju stići krajem iduće godine.

  (eKapija)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471265