slavna-glumica-otkrila-pred-brojnom-publikom-da-je-abortirala-kad-je-ispricala-sta-se-desilo-svi-su-zanemeli

12.04.2019. 21:41

Glumica Ešli Džad, jedna od prvih koja je progovorila o seksualnom zlostavljanju glavnog čoveka filmske kompanije „Mira Max“ Harviju Vajnstinu, na panelu „Women in the World“ u četvrtak pričala je o abortusu i njenoj odluci da ne rodi dete.

Ešli Džad u filmu Eye of the Beholder Foto: Profimedia

Ešli je na događaju koji se bori za prava žena širom sveta otkrila da je tri puta bila žrtva silovanja, ali da je jednom ostala trudna.

„Zahvalna sam što sam mogla da imam legalan i siguran abortus. Zato što silovatelj, koji je iz Kentakija kao i ja, je imao pravo po zakonu u Tenesiju da bude otac. Ja bih morala da učestvujem u koroditeljskom donosu sa silovateljem“, rekla je Ešli.

Ešli DžadFoto: Profimedia

Ešli je jedna od 50 glumica iz Holivuda koja je bojkotovala pokret u Džordžiji „Living Infants Fairness and Equality Act“ koji se zalaže za zabranu abortusa čim se ustanovi rad srca bebe, što može biti pre šeste nedelje trudnoće.

„Demokratsko pravo prvo se iskusi na sopstvenoj koži. Ne treba da postavljamo granice i zakone na naše odluke koje se tiču samo nas“, izjavila je Ešli na panelu.

Glumica Ešli Džad je u poslednje dve decenije veoma aktivna u borbi prava žena i ljudskih prava.