slavnim-divama-nikada-se-ne-vide-ni-celulit-ni-modrice,-a-sve-zbog-ove-velike-tajne:-zene-sirom-sveta-poludele-su-za-njihovom-cakom,-sta-vi-kazete?

Na kozmetičko tržište puder za telo probio se zahvaljujući brendovima KKW Beauty u vlasništvu Kim Kardašijan i onog Rijaninog – Fenty Beauty… No, one su bile samo začetnici ovog trenda, pa sada svaka kozmetička kuća koja drži do noviteta ima ovaj preparat u ponudi.

Lepa Riri ga je promovisala još pre nekoliko meseci, ističući da daje prelep svetlucavi sjaj vašoj koži i prikriva nesavršenosti, a sada je i Krisi Tajgen priznala da ga koristi i da upravo njemu duguje besprekoran izgled svojih nogu.

Naime, manekenka je objavila fotografiju na kojoj sedi na stolici sa nogama podignutim u vazduh dok joj jedna osoba „šminka“ noge, a druga lice.

„Kad sam ja bila mlada, mejkap je bio samo za lice“, duhovito je prokomentarisala.

No, za razliku od Kristi, Kim Kardašijan mejkap za telo koristila je i u mladosti – pa već više od 10 godina redovno koristi puder za telo. Naravno, za posebne prilike – jer neverovatno je suludo stavljati ovaj proizvod svakodnevno.

Kim je stavljanje pudera za telo „dokotrirala“, s obzirom da je reč o godinama prakse, no ako ste ga vi poput većina nedavno otkrili – donosimo savete profesionalne šminkerke Karol Maki koja je za „Vogue“ dala ultimativan vodič za korišćenje ovog proizvoda.

„Izjednačava ten, izglađuje nesavršenosti i daje prirodnu preplanulost ili jaču boju koži“, objasnila je Maki vrline ovog preparata objasnivši da je on poput „nevidljivog savršenog para čarapa za celo telo“.

Ona je dodala i da je ovo daleko bolja opcija od kreme za samopotamnjivanje koja se teško nanosi, neravnomerno skida i često može da da neželjenu nijansu.

„Puder za telo je jednostavan za nanošenje, bez tragova, lagan, hidrira kožu i lako prekriva celu površinu tela“, dodala je ova šminkerka, pa upozorila na šta treba obratiti pažnju tokom nanošenja:

„Prvo se nanosi hidratantna krema rukama, i to masiranjem, a potom isti postupak ponovite s puderom. Raspodelite malu količinu pudera između svojih dlanova i umasirajte u kožu.“

Karol naglašava i da je najveća prednost što se ovaj proizvod skida vrlo jednostavno – tuširanjem, te da je sjajno što vizuleno noge čini vitkijim.