SOCIJALISTI JUGA OBELEŽILI 30. ROĐENDAN

SOCIJALISTI JUGA  OBELEŽILI 30. ROĐENDAN

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Nišu socijalisti jugoistočne Srbije proslavili su 30 godina Socijalističke partije Srbije.  Gostima su se u sali Narodnog pozorišta obratili predsednik SPS Ivica Dačić, potpredsednik SPS Novica Tončev, kao i koalicioni partner predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

-Partija mora da oseća duh vremena i duh naroda. Mnogo toga se promenilo za 30 godina. Opstaju i  u prirodi i u društvu samo oni koji mogu da se prilagode potrebama  novog vremena. I baš zato   kada danas govorimo o socijalizmu mi ne mislimo na socijalizam Staljinovog tipa već govorimo  o osnovnim idealima novog socijalističkog pokreta- kazao je između ostalog Ivica Dačić u svom obraćanju.

Novica Tončev, kao domaćin naglasio je das u retke su čak i u evropskim okvirima, partije koje ovako dugo traju.

-SPS ne samo što traje, nego sve ovo vreme oblikuje političku stvarnost Srbije , vodeći državu samostalno ili u koaliciji sa najjačim strankama. Socijalistička ideja je ideja koja se ne može staviti ni u vremenske ni u prostorne okvire. Ona će trajati koliko i čovečanstvo i potreba svakog ljudskog bića da živi život dostojan čovek- naglasio je Tončev.

On je dodao da su pitanja zdravstva, školstva i pravne zaštite za sve građane Srbije imperativ svakodnevnog delovanja, a da je cilj zdrava, obrazovana i sigurna Srbija.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...