SOLIDARNA POMOĆ JE PROVIDNA KUPOVINA GLASOVA

Da idu izbori i da se vlast uveliko sprema i preispituje kako da „odobrovolji narod naš nasušni“ pronađen je novi termin: SOLIDARNA POMOĆ. I svi koji su na jaslama lokalnih uprava i na teret nas običnih građana, jer plaćamo poreze kojima se puni kasa, već radosno trljaju ruke, jer će dobiti ono što im je kroz razne namete već uzeto. Pazite, oni nam poklanjaju NAŠE pare obučene u solidarnu pomoć. Ima li kraja ovoj ironiji, pitam se uvek kada se smisli nešto ovako genijalno, što vređa zdravu logiku i oštroumonost po kojoj je poznat ovaj naš odavno napaćen i unižen srpski narod.

-Lokalna samouprava, gradonačelnik i načelnik Gradske uprave misle na svoje zaposlene- reći će se između ostalog u Gradskoj upravi Prokuplja gde su se konačno dogovorili da oko 15. 000 dinara dobije svaki radnik u upravi.

Naravno, malo su pogrešili, što opet nije ništa čudno za ovu vlast u Prokuplju, jer su prvo obećali svakom radniku po 35.000 dinara, pa se popišmanili. U svakom slučaju, onaj višak u budžetu kojim se hvale od 400 miliona (opet NAŠIH PARA) otići će negde, verovatno u neke “prioritetne projekte” a zaposlenima je dosta i tih 15. 000 dinara, jer će kao i uvek pognute glave prihvatiti i ovo vređanje i bedu koja im se daje.

I to bi bilo super da se iza svega ne krije u stvari ona kupovina glasova sa početka teksta.

I Prokuplje se pravda da samo prati ostale uprave u okruženju, jer je doljevačka obradovala svoje zaposlene sa po 56.000 dinara, Blace će prema najavama da plati svim korisnicima budžeta po 12.000 dinara i tako to ide… Daš im crkavicu koju si već uzeo, ali je zapakuješ u solidarnu pomoć.

Slično sa penzionerima nedavno koji su skakali, žalosti velika, za 5.000 dinara koje su primili na ime pomoći od ove države, koja im je za deset odsto smanjila penzije, pa sve što im je uzela u ovoj godini na primer, više je od tih 5.000 dinara koje im je „poklonila“.

Ali, oštrouman narod ima kratko pamćenje,a mi smo tu da ga podsetimo, da to nisu državne pare, već njihove, otete po raznim osnovama, ali sada upakovane u pomoć, poklon, dobru volju, kojom se krije sva korupcija, sve afere, stranački poslušnici i botovi, SNS manijaci koji tu „solidarnu pomoć“ prime za jedan mesec pisanja komentara i mahanja zastavicama na mitinge. Ups, pa ona je u stvari za njih, jer su, čast izzecima, samo oni ti koji i rade u lokalnim upravama.

Znači, kada se malo dublje zagrebe, narodn je opet ostao bez ičega, a iz džepova poslušnika preliva NARODNI novac.

Mislite o tome!


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...