spakovala-je-kofere-i-iz-obecane-zemlje-dosla-u-srbiju:-kad-cujete-zasto-se-preselila-ovde,-zaprepasticete-se

Džordži je Britanka koja je već godinu dana Beograđanka. Ovde živi sa svojim dečkom, a kaže da joj je odluka da se preseli u Beograd najbolja koju je donela.

Džordži je zapravo Georgina Ristić. Ima 25 godina i druga je generacija Srba u Velikoj Britaniji. Makar je to bila, dok njie rešila da se vrati korenima.

Šta ju je na to nagnalo? Čuveno britansko vreme.

– U potrazi za lepšom i toplijom klimom, Beograd mi se učinio kao savršeno rešenje – kaže Džordži za “Žena.rs”.

Budući da radi kao profesorka engleskog preko interneta, može da radi iz kog god dela sveta želi.

– Roditelji su mi ostali u Velikoj Britaniji, ali ja nisam pretrpela nikakav kulturološki šok jer, iako sam rođena tamo, znala sam srpski jezik, a čak sam i svog dečka naučila da ga govori – kaže nam ona.

– Roditelje viđam oko dva puta godišnje, i zahvalna sam na mogućnosti da svakog dana budemo u kontaktu puem interneta, pa daljina deluje manje. Ipak, meni je Beograd oduvek kao drugi dom. Svake godine bismo ja i baka došle ovde da posetimo rodbinu – kaže nam Džordži koja, pored posla, vodi i blog o ekologiji, i pokušava da i ovde u Srbiji radi na ekološkom osvešćivanju.

– Kada sam 2014. godine postala vegan, potpuno sam promenila svoj pogled na svet. Nikad pre toga nisam razmišljala o proizvodima koje kupujem, prosto jer sam verovala proizvođačima. Međutim, posle dosta istraživanja i čitanja, zapitala sam se šta se sve stvarno dešava iza kulisa. Onda, 2015. godine sam rešila da ne kupim ništa od odeće i ispunila svoje obećanje. Te godine sam gledala i dokumentarac “The true cost”, o mračnoj strani modne industrije i o tome kroz šta prolaze siroti ljudi koji rade u proizvodnji. Od tada više nisam kupila nijedan komad “brze mode” i shvaitila sam da nas sva ta masovna proizvodnja svega uništava, kao i našu planetu. Zato na svom blogu “consciouslivingwithgeorgi” delim sa ljudima svoja zapažanja, savete i trikove kako da se hranimo zdravije i kako da sačuvamo planetu – zaključuje Džordži.