SPORTISTA GODINE KRAJEM JANUARA, A PROSLAVA VEROVATNO ZA GRADSKU SLAVU

SPORTISTA GODINE KRAJEM JANUARA, A PROSLAVA VEROVATNO ZA GRADSKU SLAVU

Priznajem, što je brzo, to i kuso, ali ljudi, dajte malo barem ubrzajte ono što treba da se završi prošle godine. Zašto to kažem, pa zato što su danas objavljeni nosioci titule Sportista godine, za prošlu godinu! Što je najgore, šuška se da će biti i one nekada tradicionalne svečanosti, na kojoj su se obično proglašavali najbolji sportisti.

Pomak je naravno napravljen u odnosu na sada već daleku 2017. godinu kada iz još uvek nepoznatih razloga (verovatno nisu mogli da se dogovore) nije ni bilo nominacija, proglašenja i svečanosti. I zato će neko reći da pored sveg truda koji čine nadležni da ne prekidaju manifestaciju, mi opet nađemo manu.... Nije tako, samo se pitamo zašto se kasni!

Dakle, ne može se reći da novca nema, jer imamo suficit, barem tako kažu u 2018. godini. Kada je moglo da se odvoji dva miliona dinara iz lokalnog budžeta za proslavu sto godina Fudbalskog kluba „Topličanin“ koja je prošla gotovo nezapaženo i kao da se tajilo o njo, a ilustracije radi sedam dana obeležavanja gradske slave koštalo je manje od dva miliona, našao bi se i neki dinar za ovu takođe tradicionalnu manifestaciju.

Nije da nema ni sportista. Hvala Bogu, imamo puno klubova i u njima se razvijaju mladi, treniraju, daju sve od sebe i ta titula ili zvanje, kako god hoćete, sigurno bi bila motivacija više za sve njih.

Nekada se godina završavala svečano, u čast sporta, a sada sve nekako liči na lov u mutnom i mnogo toga što nije sport....

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...