sportski-klubovi-traze-jednake-arsine-za-novac-iz-budzeta

Nezadovoljni raspodelom novca klubovima i udruženjima po godišnjem programu namenjenom za sport u 2019. godini, predstavnici pojedinih klubova i građani okupili su se ispred zgrade Grada Prokuplja, gde su javno ukazali na nelogičnu i, kako kažu, „sramnu podelu novca i deljenje klubova na podobne i nepodobne“.

Okupljanje ispred zgrade Gradske uprave, foto ljm

Vanja Stojanović, jedan od organizatora protesta i predsednik Akademije fudbala 10 najavljuje i krivične prijave protiv odgovornih za nenamensko trošenje novca građana. On tvrdi da se klubovima bliskim vlasti novac deli „šakom i kapom“, pa čak i iz robnih rezervi grada, bez ikakvih opravdanih razloga i ispravne dokumentacije.

Stojanović je kao primer naveo klub u kome je on predsednik, a koji se takmiči u Okružnoj fudbalskoj ligi i koji je nakon prvog dela prvenstva na 1. mestu i najozbiljniji kandidat za ulazak u Zonu, dobila više nego duplo manje para od 2 kluba u istom rangu takmičenja.

Mene samo zanima kako je Akademija, koja je u istom rangu sa Spartakom i Kosovcem dobila 100.000, a druga 2 kluba po 250.000 dinara. Uz to mi smo prvi na tabeli i imamo mlađe selekcije – ističe Stojanović.

On je najavio nastavak okupljanja, svakog četvrtka od 15 sati dok god se, kaže, „nepravda ne ispravi“ i dok se ne izjednače kriterijumi za podelu novca za sve klubove koji su po njemu sada podeljeni na „njihove i naše“.