SPS SE POJAČAVA SNS KADROVIMA?

SPS SE POJAČAVA SNS KADROVIMA?

Iako još nije zvanično, deo članova SNS u Blacu potpisao je pristupnice za učlanjenje u Socijalističku partiju Srbije, saznaju Topličke.com. Među njima su sadašnji predsednik Skupštine opštine Blace Miloš Vasiljević i bivši predsednik Opštine Blace Zoran Jozić. Nezvanično smo saznali da se čeka samo potvrda iz centrale o njihovom članstvu.

Ukoliko do toga dođe, blački SPS koji ima jednog odbornika u lokalnoj skupštini biće pojačan i predsednikom skupštine, a ako dođe i do prelaska drugih odbornika, što je uobičajno za ovu sredinu, socijalisti će imati ozbiljan udeo u politici u Blacu.

-Do sada nikada ništa nismo imali i uvek smo bili pozadina- komentarišu u SPS u Blacu.

Za Vasiljevića se već duže vreme govori da je u pregovorima sa SPS. Iako su ranije iz lokalnog SPS to oštro demantovali http://www.toplicke.com/socijalisticka-partija-srbijeprelazak-vasiljevica-u-sps-najobicnija-budalastina/sada je priča malo drugačija.

Mnogi zameraju Vasiljeviću što je promenio više stranaka od 2012. godine. Odnosno tada je ušao u lokalnu skupštinu kao član LDP i ovo je jedina opština u Topličkom okrugu koja je imala odborničke mandate koji su pripadali LDP. Nakon nekog vremena, Vasiljević je odlučio da pređe u Tadićev SDS , a zatim je završio u SNS.

Već više od dve godine SNS u Blacu čine dve struje, jedna koja je ostala verna Zoranu Joziću i nakon što je centrala naprednjaka raspustila blački odbor i druga koja se okupila oko  predsednika prokupačkih naprednjaka Darka Lakteića . Ova druga na početku slaba, uz razne pritiske uspela je na kraju da prevlada, što je rezultiralo ostavkom Zorana Jozića sa mesta predsednika Opštine Blace i neformalnim odlaskom iz SNS . Za njim su krenuli i drugi odbornici. Joziću Blačani najviše zameraju što je dovodio svoje ljude iz Aleksandrovca, ali dok su se probuduli, shvatili su da je i to bolje od onoga što ih je snašlo sa šapom prokupačkog SNS koja je indirektno ušla u Blace. Zbog “mira” Jozić je ostao da bude delimično deo vlasti kao pomoćnik predsednika opština, a SNS su preuzeli sada pomoćnik predsednika opštine Blace Suzana Veljović i predsednik Opštine Milan Ćurčić. Tada je SNS za kratko vreme u Blacu imao dva poverenika. Ćurčić je podneo ostavku, te je sada poverenik samo Suzana Veljović.

Ipak, blačka pozicija SNS je prilično nestabilna, a trenutno pojačanje SPS dodatno je stvorilo paniku u ovoj stranci na lokalu. Iako su oni politički saveznici, u Blacu se to nikad ne zna.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...