SRAM VAS BILO!

SRAM VAS BILO!

Na obali starog toka reke Toplice u Liparskoj ulici osvanula je divlja deponija. Ovo je prvi put da se ovolika količčina smeća baci na tom potezu i čepo se vidi da je to neko sa namerom uradio, odnosno da se na ovom mestu otarasio svega onoga suvišnog što mu je bilo u kući.

U ovoj ulici živim već, sa manjim prekidima, 45 godina i nikada nikom nije palo na pamet ovako nešto. Liparska važi za jendu od najčistijih ulica u gradu i kada prolazite njome nigde ne možete naići ni na papirić, a kamo li na brdo smeća. Sporadično baci po neko biorazgradiv otpad, manje količine, primera radi pokošenu travu iz dvorišta ili slično, a i to vrlo retko. Obično stanovnici u svojim dvorištima spaljuju takve otpade.

Juče sam sa detetom šetala baš tom stazom kraj starog toka reke, koja ide od Fabrike „Leoni“ do gvozdenom mosta ka Rastovnici i nisam mogla da verujem šta vidim. Kao da je neko seleći se, ili useljavajući se, izbacio sve što je višak.

Ovo čak nije ni odraz nekulture, već bezobrazluk koji se graniči sa glupošću . Imam prava tako da kažem, jer sam na tom potezu porasla, jer su svi iz grada pecali na ovom delu reke, jer je ona vlasništvo svih nas.

Nekim ljudima zaista ne vredi objašnjavati i samo ih treba udariti o džepu, a ja se iskreno nadam da će stanovnici moje ulice saznati ko nam je narušio mesto koje volimo!

Biljana Roganović


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...