U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

  BLACE- U Srednjoj školi „Blace“ danas je održan dan „Otvorenih vrata“ za osmake. Školu su ovim povodom posetili učenici osmog razreda osnovne škole „ Stojan Novaković“ Blace kao i osmaci osnovne škole „ Branko Radičević“ Razbojna.Prisutni učenici imali su priliku da se upoznaju sa Srednjom školom „ Blace“ a tim povodom za njih je spremljen lep program i prezentacija škole kako bi je što bolje upoznali.

  Prisutne je pozdravila vd direktora Srednje škole „ Blace“ Gordana Đorđević koja je ovom prilikom istakla da učenici ove škole postižu zapažene uspehe na značajnim takmičenjima i da je to najbolji pokazatelj onoga koliko se i kako u ovoj školi radi.

  Ona je istakla da su osmacima i njihovim roditeljima danas predstavljeni svi obrazovni profili Srednje škole „ Blace“ a to su gimnazija opšti smer, poljopriveda, proizvodnja i prerada hrane – poljoprivredni tehničar i turizam i ugostiteljstvo – smer kuvar-konobar.

  Program su realizovali Tim za prezentaciju škole Miljana Petrović, Jasmina Spasić i Predrag Krsmanović, profesori i učenici.

  Projekat „Grčka mitologija“realizovali su učenici prvog razreda gimnazije u saradnji sa prof.srpskog jezika i književnosti Snežanom Vukosavljević i prof.istorije Jasminom Spasić.

  Kombinovani čas rusko-srpskog jezika realizovali su učenici IV1 u saradnji sa prof.engleskog i ruskog jezika Anom Stevanović i Miljanom Petrović.

  Čas astronomije realizovali su učenici IV2 u saradnji sa prof.fizike Suzanom Kostadinović i prof.geografje Draganom Ćirkovićem.

  U kabinetu hemije u labaratoriji čas su realizovali učenici I1 i III1 gimnazijskog odeljenja, gde su prikazali oglede u saradnji sa prof.hemije Natašom Marković i prof. Draganom Tomićem.

  U holu škole aktiv profesora pojoprivredne struke i učenici IV 3, osmacima su prikazali i proces kalemljenja i orezivanja.

  U restoranu škole organizovano je posluženje za osmake, u realizaciji učenika kuvara i konobara i profesora Mirka Savića, Zorana Pavlovića i Dušice Milenković i učenika II3.

  U okviru Dana otvorenih vrata učenici I1 gimnazije u saradnji sa odeljenskim starešinom Anom Stevanović i prof.ruskog Miljanom Petrović organizovali su humanitarnu akciju  u okviru koje su posetili osnovce u Draguši.

  Iz srednje škole „ Blace“ poručuju da je ovo uspešna godina za blačke srednjoškolce.

  Na republičkom takmičenju iz književne olimpijade učenice gimnazijskih odeljenja Marija Jevtović osvojila je prvo mesto a njen mentor bila je profesorka Snežana Vukosavljević.

  Prvo mesto osvojila je i Milica Mladenović III1 a njen mentor bila je profesorka Ivana Vukmirović.

  Na republičkom takmičenju iz istorije učenica I1 , Marija Jevtović osvojila je 4.mesto njen mentor bila je profesorka Jasmina Spasić,

  Plasman na republičko takmičenje ostvarila je Natalija Đorđević I1 iz matematike njen mentor bio je profesor Ivan Pavlović .

  Učenice II1 osvojile su drugo mesto na takmičenju „ Tvoj lajk za moj ples“, a njihov mentor je profesorka Tanja Aritonović.

  Sledi republičko takmičenje iz biologije gde će učestvovati učenik Dimitrije Sudimac III1 čiji je mentor profesorka Snežana Marković.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466592