srpski-studenti-napreduju-na-pampg-ceo-globalnom-izazovu-u-2019.-godini

U CEO izazovu, traženo je od studenata da rade u multinacionalnim timovima kako bi rešili realne poslovne situacije, pod vodstvom iskusnih direktora kompanije P&G. U četvrtom CEO izazovu, ordržanom u Bukureštu 5. i 6. marta, 21 student iz šest država regiona, našli su se u ulozi generalnog direktora na 2 dana i imali su zadatak da osmisle pobednčku biznis strategiju za jedan od vodećih P&G brendova.

CEO globalni izazovFoto: Promo

Kroz ovaj inovativni program, učesnici su iskusili povezivanje znanja stečenog tokom školovanja sa praktičnim znanjem, potrebnim za rad u jednoj od najboljih svetskih organizacija za razvoj talenata. Učesnici su bili stavljeni u poziciju preduzetnika, demomstrirajući svoje sposobnosti i aktivnosti u kriznim situacijama; odgovornosti; balansiranja između podataka i ličnog osećaja; preuzimanja i vrednosti rizika; prihvatanja neizvesnosti; testiranja, učenja i snalaženja.

Od kada je organizovan prvi put u jugoistočnoj Evropi, pre četiri godine, 130 studenata iz različitih zemalja, imali su priliku da dožive iskustvo CEO Challenge-a, a mnogi od njih su nakon izazova nastavili svoj rad u okviru kompanije P&G.

„CEO Challenge je zaista bio izazovan, ali zabavan, interesantan i koristan, a ja sam zaista uživao. Stvaranje integrisane biznis strategije za nekoliko sati i rad sa ljudima koje ste upravo upoznali, je zaista nešto što vas pripremi za ulogu uspešnog direktora u budućnosti“, rekao je Igor Bošković, student FEFA – fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju iz Srbije i deo pobedničkog tima.

„Ključna stavka u izgradnji bolje budućnosti za sve počinje sa razvojem lidera sutrašnjice, a kompanija P&G poznata je po tome što je prva upravo u ovome već 180 godina. Mi omogućavamo razvoj veština, ne putem neusmerenih i nevođenih online kurseva, već tako što mladima omogućavamo pristup jednoj od najboljih svetskih organizacija za razvoj talenata“, rekao je Bogdan Cristescu, HR director za jugoistočnu Evropu.

P&G CEO globalni izazovFoto: Promo

U izazovu za 2019. koji se sada pokreće, dobićete priliku da radite na studiji poslovnih slučajeva brenda Gillette, najvećeg svetskog brenda opreme za brijanje. Takmičenje se sastoji od tri kruga: lokalnog, regionalnog i globalnog. U lokalnim i regionalnim krugovima studentski radovi uključuju stvarne P&G studije slučaja, a vaš zadatak je građenje poslovne strategije. U globalnom krugu, takmičićete se u poslovnom simulatoru koji zahteva da donosite odluke u ime kompanije kao CEO.

Šta student dobijaju?

– Mogućnost prakse u kompaniji P&G kroz realno rešavanje poslovnih problema, koja kasnije može dovesti do poslovne ponude

– Put sasvim plaćenim troškovima do lokacija Regionalnog finala i do Dubaija (UAE) na Globalno finale

– Zvanični pobednici biće pozvani u našu centralu u Sinsinatiju, kako bi upoznali rukovodstvo kompanije P&G i CEO Dejvida Tejlora

Globalno finale biće održano u Dubaiju, UAE od 20. do 24. maja 2019. godine.