Šta se Dogodilo sa kablovskom?

Šta se Dogodilo sa kablovskom?

U Prokuplju mnogi su iznenađeni činjenicom da su neki kanali nestali.
Zoran  kaže da je godinama bio zadovoljan što je njegov operator imao dobar sportski paket.

"Radijus Vektor, Supernova... I do juče valjda, bili su svi ovi kanali. Sportklub 1, 2, 3, 4, 5.... Počinje Australian open, nemam gde da gledam. Uglavnom za sport mi je najvažniji jer ne želim da gledam režimsku televiziju koja je samo ona ostala", priča Nezadovoljan korisnik.

I mnogi drugi korisnici kablovske mreže Supernova su zbunjeni. Posebno jer nije bilo nikakvog obaveštenja da će kanali Junajted medije biti isključeni. Oni koji nisu gledali televiziju tokom vikenda i ne znaju za promenu programske šeme.

"Zvao sam ih. Uglavnom, tražio sam napismeno da mi odgovore jer nemam Sportklub, imao sam šest pred novu godinu. Pa ćemo da vidimo", kaže jedan građanin.

: A ako vam ne odgovore?

"Onda ćemo da ih menjamo", odgovara.

"Ja sam Supernova", navodi jedna gospođa koju smo sreli.

: Jel znate da nemate više kanale Junajted Medije, među kojima i N1 i Sportklub?

Gospođa: N1 imam. Sportklubove imam. Sve to imam.

: Nemate od subote. Sad od subote? Pa šta ćemo sad? Sad ponovo nešto da plaćam?

U udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" kažu da je Zakon o elektronskim komunikacijama potpuno jasan i u ovom slučaju na strani potrošača.

"Ako je došlo do izmene programske šeme, gašenja određenih kanala, koji su potrošaču bili možda i pobuda za sklapanje ugovora, onda potrošač po Zakonu o elektronskim komunikacijama, kao i po Zakonu o zaštiti potrošača, pa i Zakonu o obligacionim odnosima ima pravo da raskine takav ugovor", kaže Dejan Gavrilović iz Udruženja građana Efektiva.

Efektiva navodi i da ima dokaze da operatori kablovskih mreža, baš kao i kompanije za mobilnu telefoniju, izbegavaju da saopšte korisnicima kada imaju pravo na raskid ugovora bez naknade i po pravilu uveravaju ih da imaju pravo da promene paket.

"Kada želi da raskine ugovor dovoljno je da da izjavu o tome i mi savetujemo da to učini u pisanoj formi, kao i da u pisanom obliku traži i odgovor od operatera", navodi Gavrilović.

Najžešća rasprava o ukidanju kanala Junajted medije na mreži Supernova vodi se, po običaju na društvenim mrežama. A mnogi učesnici u tim raspravama uočavaju političku pozadinu poslovnih odluka.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...