sta-treba-da-znate-o-seksu-posle-razvoda

29.03.2019. 09:55

Posle mučnog razvoda počeli ste da se otvarate ka svetu. Prošlo je prilično vremena i želja za viđanjem s drugima je oživela. A nekoliko decenija je prošlo otkad ste s nekim novim, koga skoro ne poznajete, otišli na piće i večeru. Zato vam se nebrojena pitanja vrzmaju po glavi. Ne brinite, prirodno je ukoliko se pitate kako da se iznova upustite u seksualne odnose i da li je to uopšte u redu.

Uživajte, ali s oprezom Foto: Shutterstock

Osnažite samopouzdanje

Mnogima koji prođu kroz težak razvod savetuju da s novom vezom sačekaju neko vreme. Međutim, to nije nužno jer većina uveliko prežali razlaz sa suprugom i pre nego što se brak tehnički okonča. Ipak, vrlo je važno da nakon razvoda utvrdite jeste li emotivno spremni za zbližavanje s nekim novim.

Zapitajte se da li ste povratili dovoljno samopouzdanja, osećate li da vredite, možete li otići s nekim na večeru a da ne mislite o mukama koje ste prošli s bivšim, da li ćete podneti ako izlazak bude samo to, a ne početak nove veze.

Ne očekujte nemoguće

Za neke je vreme posle razvoda prava prilika da uživaju u seksu s onima koji su im do tada bili nedostižni.

Ipak, važno je da uvidite želite li da prosto uživate u seksualnom odnosu ili biste i da se zbližite s novim partnerom. U tom slučaju budite oprezni i bolje pričekajte dok ne vidite koliko ste se povezali jer se može desiti da on poželi samo ljubav na jednu noć.

Zaštitite se

Koliko god da priželjkujete nove avanture, vrlo je važno da prethodno makar nešto saznate o novom potencijalnom partneru. Ako niko od prijatelja i poznanika nema nikakvu informaciju o njemu, pre upuštanja u seksualne odnose gledajte da se vidite makar nekoliko puta. Tako ćete ga bolje upoznati i bićete mirniji. Naravno, uvek mislite na zaštitu i brinite o svom seksualnom zdravlju.

Nevena Dimitrijević za „Blic ženu“