STANOVNICI DŽIGOLJA NE GASE VODU DA IM NE SMRZNU CEVI

STANOVNICI DŽIGOLJA NE GASE VODU DA IM NE SMRZNU CEVI

Meštani sela Džigolj kod Prokuplja godinama kubure sa vodom i tokom dana 70 odsto meštana svega par sati ima pijaću vodu. Problem je što se snabdevaju sa seoskog vodovoda koji nije ničiji.

-Do pre dve godine svi smo plaćali održavanje, a onda se i sa tim stalo. Sada niko ne održava kaptažu, sistem, a vode nema. Sramota je u 21. veku da živomo kao da smo u 19. veku. Evo opet danas je do sutra potpuno isključena- jada nam se meštanin ovog sela.

Problem je, iako tako ne izgleda, mnogo kompleksniji. Najveća muka je što ne postoji volja meštana da se reši.

-Niko ne želi da potpiše da se ozakoni vodovod, poprave vodomeri i nalaćuje vode. Da ne govorimo o održavanju.Na našu vodu priključeni su i meštani Mikulovca, Bajčinca i ovi iz Gornjeg Petrovca koji se najviše bune, a ništa ne plaćaju. Sada se gubi voda, jer zamislite, ostavljaju upaljenje česme da im ne bi smrzla mreža. Pa gde to ima- jada nam se predsednik Mesne zajednice Đigolj Ivan Marković.

On naglašava da je nesavestan odnos meštana prema vodi najveći problem.

-Znate ono, nije moje, baš me briga. Pošto ne plaćaju potrošnju, ne gase ni česme da im ne smrznu cevi. Gde ste to videli? Da kao i svi potrošeno plate, drugačija bi situacija bila- dodaje naš sagovornik.

On kaže da se u više navrata obraćao i prokupačkoj lokalnoj samoupravi, ali da ni tamo nije naišao na razumevanje.

-Uopšte ih nije briga i ne poomažu nam da rešimo problem, a meni su kao predstavniku sela ruke potpuno vezane- istakao je Marković.

Tako bez obzira koje da je godišnje doba, Džigolj koji je na obroncima Malog Jastrebca, bogatog vodom, nema vodu i pitanje je da li ima načina da se ovaj problem reši....

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...