U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Ekipa Crvenog krsta Prokuplje, obučena za delovanje u kriznim situacijama, izvršila je dezinfekciju domaćinstava koja je ugrozila voda usled bujičnih vodotokova i obilnih padavina u protekla dva dana na području grada Prokuplja.

  -Odmah posle obilnih kiša, kao i sve druge nadležne službe u našem gradu, izašli smo na teren sa našim pumpama za dezinfekciju, ali i sredstvima za ove namene koja smo dobili od prokupačkog Doma zdravlja, rekao je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić.

  On je naglasio da je pravovremenim reagovanjem, sprečeno eventualno izbijanje infekcija koje mogu da se jave nakon izlivanja otpadnih voda.

  -Tokom jučerašnjeg dana, dezinfikovali smo četiri kuće u Ozrenskom naselju, a naše ekipe i danas su na terenu u tom delu grada, gde je predviđena dezinfekcija još dva domaćinstva. U planu je da tokom dana obavimo dezinfekciju i dva objekta u Sokićevom bulevaru, a biće dezinfikovan i jedan poslovni prostor u centru grada, naglasio je Subotić.

  Kako je istakao, poslove dezinfekcije poplavljenih prostorija, obavlja ekipa koja je specijalno obučena za delovanje u kriznim situacijama.

  Takođe je naglasio da su volonteri i zaposleni u Crvenom krstu na raspolaganju 24 sata svim građanima kojima je pomoć potrebna i koji su pretrpeli štetu od obilnih padavina.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467368