suprug-danice-maksimovic-se-nikada-ne-srece-u-javnosti:-sinoc-se-pojavio,-a-onda-je-glumica-uradila-nesto-da-smo-ostali-bez-reci

Danica Maksimović i njen nevenačani suprug Todor Lolić zajedno su decenijama. Ljubav nikad nisu krunisali papirom, ali to nije bila prepreka da “izgrade” divnu ljubavnu priču.

Danica Maksimović i Todor Lolić na revijiFoto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Kada su se sinoć pojavili na reviji Stefana Đokovića (dizajner je prikazao novu kolekciju “Royals”), videlo se po njihovom stilu da oboje veoma prate modu i da su (nisu uzalud ceo život zajedno) divan par.

Danica Maksimović i Todor LolićFoto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Ljubav je glumici i lekaru donela sina Miloša Lolića, poznatog režisera koji već 10 godina živi van granica naše zemlje.

“Lepo je kad deca odlaze da rade, ali je dobro i da se vrate. Miloš povremeno dolazi, kada ima nešto da radi ovde, kad nađe vremena, ali ne uvek… Željna sam svog deteta, nažalost. Ali odlazimo mi kod njega, prilagođavamo se (smeh)”, kaže nam Danica.

Glumica može da bude ponosna na uspehe sina koji se smatra jednim od naših najistaknutijih mladih reditelja.

Manekenka poručila Danici da joj je žao što večeras nije bila sa modelima na pisti kao na prošlogodišnjem modnom šouu Stefana Đokovića: na reviji je bio i Đorđe DavidFoto: Uroš Arsić / RAS Srbija

A kada pričate sa Danicom, moda se uvek nametne kao jedna od najvažnijih tema. Na pitanje da li voli da nosi glamurozne haljine kakve smo videli na pisti, rekla nam je:

“Zavisi od prilike, nosim i dugačke haljine i visoku modu. Ja baš volim visoku modu i negde sam njen pristalica za posebne prilike, kao što su crveni tepisi koji jesu kod nas retki… Ali evo za nekoliko dana imam premijeru u pozorištu pa ću nositi divnu toaletu”.

Danica kaže da, ipak, izazovnije glamurozne haljine ne bi nosila.

“Godine zahtevaju malo diskretnije, ništa ne može da bude tako na izvol’te, devojke već mogu tako da se oblače”.

Čim smo se dotakli provokativnijeg stila, na red je došao i izbor- noge ili dekolte.

“Imam dobro izrađene noge jer sam folklorac i vežbam non stop u pozorištu na Terazijama gde igram u mjuziklima. Meni su noge izgrađene i najlepše mi stoji “Šanel dužina”, koju mnogo volim i koja mi divno stoji i dobro se osećam uvek kada je nosim. Uz nju morate da nosite potpeticu. A dekolte? Ne možete i jedno i drugo. Ako je dekolte otvoren, onda se sve dugo zatvara, to je valjda pravilo. Danas jeste sve otvoreno i malo je previše. “Otvorim” ja ponekad dekote, ali onda stavim neki lep nakit, to bude nešto diskretno, ali u skladu sa haljinom”.

Promene u muškoj modi (boje, ležerniji stil) voli, ali do odeđene granice.

“Granica postoji i kod žena. Na primer, žena kad nosi helanke, mora da bude jako, jako oprezna. Helanke mogu da nose devojčice, ali žene… Ja ih ne nosim, i zaista mi je nekad degutantno kad vidim ženu u helankama koje treba prekriti nekom tunikom, dužom jaknom ili džemeprom”.

Ističe da je umerenost i dobar ukus veoma važan, a da je ona o tome dosta naučila i na sceni i na putovanjima.

Adriana Čortan u modelu Stefana ĐokovićaFoto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Danica koja je danas mnogima modni uzor imala je svoje uzore.

“Bila je to Nikica Marinović. Znamo da je postigla najveći uspeh kada je lepota sa ovog podneblja u pitanju (Nikica je 1966. na izboru za Mis vesveta bila prva pratilja i najlepša Evropljanka, prim.a). Ona je imala tako neku prefinjenu lepotu i stil, bila je kompletna. Tu su i divne Tamara Bakić i Ljiljana Tica koja je otišla u svet. Videla sam sad Adrianu Čortan, rekla sam joj da je divna kao Madona. To su meni svetli trenuci, ja volim modu i kad dođem na revije, beskrajno se zabavim i uživam”.

O Madoni i godinama

Zastali smo kod Madone. Danica je ispratila njen nastup nedavno na Evroviziji u Tel Avivu zbog kojeg je dobila veoma negativne kritike.

“Meni je isto sve bilo pod znakom pitanja, ali to je Madona, ona sebi može da dozvoli sve. Naravno, za te pare što je dobila (dva miliona dolara, prim.a) može da uradi šta hoće i baš je briga šta će svet da kaže (smeh). Ona uradi, ode i uzme pare, mi možemo da komentarišemo ovako ili onako.

Glumica je pohvalila izgled kraljice popa.

“Izgleda tako jer trenira, non stop je u kondiciji. Drugačije ne može da se opstane ako želiš da se održiš. Ako hoćeš da staneš, da ne radiš, onda staneš, nabaciš kilograme i sam sebi si težak. Ona se trudi i zato sjajno izgleda”.

Madona se bori i za ravnopravnost mlađih i starijih žena, pokazuje da u 60. godini možeš sve, dok se sa druge strane na javnoj svetskoj sceni ženama zameraju godine pa one zbog datuma rođenja gube uloge i druge angažmane.

Da li je Danica naizlazila na prepreke zbog godina?

“Periodično. Nekada su godine plus, nekad minus, ali šta da radimo, čekamo ulogu. Ja nikad nisam govorila: “Jao što bih volela da sam to odigrala”. Ja mislim da me uloga koja treba da me stigne na kraju i stigne, a koju ne treba da igram, da me takva mimoiđe. Ja se ne stresiram, radim svoj posao najbolje što mogu i to zato što stojim stabilno na svoje dve noge. U životu radim sasvim dovoljno, možda i previše. Volela bih da mogu više da putuje, onako za svoju dušu. Ali izdvojim ja mesec, dva pa odem i uživam. Bude to i preko godine”.

Samo gledajte Danicu

Vrednu glumicu čekaju dve filmske uloge, brojne pozorišne role. Zbog predstave u Beogradskom dramskom mesec i po dana intezivno je na probama koje traju i do sedam, osam sati. Posle proba malo odmara pa se odmah vraća stalnom repertoaru u raznim pozorišnim kućama.

“Tri sata probaš, pa dođeš kući, istuširaš se, dođeš na predstavu koja traje tri sata, spremaš se, našminkaš se, skineš šminku. Onda je to ono što vas drži u formi, ne popušta, ne sme da popusti”.

Danica očas polsa uradila špagu, možete li vi?Foto: Jelena Milenković / RAS Srbija

Da je Danica u vrhunskoj formi, videli smo na delu. Glumica je posle revije napravila špagu kao od šale.

Džentlmen “priskočio u pomoć”, ali Danica je razgibana kao gimanstičarkaFoto: Jelena Milenković / RAS Srbija

Ali nije šala. Danica je toliko gipka da je, i one koji je dobro poznaju, sinoć valjano iznenadila. Viđali smo je u najrazličitijim ulogama i izazovima, ali u jednom ovakvom ne.

Pa čik nek joj Madona doskoči!