supruga-najmocnijeg-coveka-dubaija-nije-vidjena-od-februara:-konacno-se-zna-sta-se-desilo-sa-njom

29.06.2019. 19:28

Supruga vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida el Maktuma (69), napustila ga je i otišla iz Ujedinjenih Arapsih Emirata, a sa sobom je povela decu i odnela preko 56 miliona dolara kako bi započela novi život.

Princeza Haja sa šeikom Foto: Profimedia

Princeza Haja (45), odnosno Hararit bint Husein, koja nije viđena od februara ove godine, kako se šuška, pobegla je u Nemačku sa sinom i ćerkom. Kako prenose mediji, ona je odmah zatražila azil u ovoj zemlji i podnela zahtev za razvod braka od supruga.

Princeza Haja zatražila je azil u NemačkojFoto: Profimedia

To je izazvalo krizu u diplomatskim odnosima Nemačke i UAE, a piše se da šeik zahteva od zvaničnog Berlina da isporuči princezu, kao i decu. Ipak, kako pišu mediji, nemačke vlasti su to odbile.

Princeza HajaFoto: Profimedia

Princeza Haja je izabrala Nemačku za emigraciju jer navodno nema poverenja u vlast Velike Britanije.

Inače, mediji pišu da je čudno i to da šeik, kao strastveni ljubitelj trkačkih konja, po prvi put u 28 godina nije posetio čuveni derbi na hipodromu Epson Dauns.

Podsetimo, marta prošle godine svetski mediji su preneli da je ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum (33) nestala u Indiji nakon što je organizovala svoje bekstvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ona je pobegla uz pomoć marinca Erva Žobera i poručila da bi “pre umrla nego da se vrati svom ocu koji kontroliše njen život”.

Ona nije jedina – tvrdila je i da je njena sestra, tokom jednog putovanja u Britaniju, pokušala da pobegne, ali je uhvaćena dva meseca kasnije i vraćena nazad u UAE gde je zatočena i drogirana kako ne bi više pravila probleme.