supruga-opasnog-cike-iz-kviza-„potera“-je-prosle-godine-zapalila-srbiju:-kad-je-vidite-bice-vam-jasno-i-zasto

31.07.2019. 08:22

Milorad Milinković je ljubiteljima filma poznat kao sjajan reditelj, ljubiteljima kvizova kao Tragač u Poteri, a ljubiteljima fudbala kao sportski komentator na jednoj televiziji. Popularna filsmka ostvarenja koja potpisuje su komedije Mrtav, ladan, Čitulja za Eskobara, Potera za Sreć(k)om i prvi srpski 3D film Peti leptir. Ali, pored talentovanog muškarca je i jedna veoma talentovana žena.

Milorad Milinković Foto: Kviz Potera / RTS / screenshot

Supruga Milorada Milinkovića je glumica Jelena Đukić koja je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Mihaila Janketića.

Glumica Jelena Đukić možda nema karijeru veću od života i veliki broj uloga u poznatim filmovima i serijama. Ali, prošle godine ostavila je veliki utisak na publiku posle filma “Patuljci sa naslovnih strana” u kojem tumači lik kuguarke Gordane.

Glumica Jelena ĐukićFoto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Gordana u “Patuljcima” je ambiciozna skorojevićka koja želi da od svoje ćerke napravi zvezdu ili bolje rečeno, rijaliti tabloidnu zlatnu koku. Duhovita u svojoj neozbiljnosti i sarkastična u ozbiljnosti situacije Jelena je na velikom platnu donela anti-heroja koji volite da mrzite, ali ipak malo više da volite.

Neko bi rekao da je ulogu u filmu dobila preko veze jer je reditelj filma njen suprug Milorad Milinković i opasni čika iz “Potere”, mi kažemo – nek ju je dobila jer ne možemo da zamislimo nekoga da bi bolje oživeo novokomponovanu kuguarku.

Jelena Đukić u seriji “Kralj Petar I”Foto: Promo

Jelena se odlično pokazala i u seriji “Kralj Petar I” u kojoj je tumačila lik Klare Vitnauer. 

Milorad i JelenaFoto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Uostalom, ako se nekom ne ukaže prilika za ulogu koja će ga pokazati kvalitete, nikad neće ni dobiti svoju šansu.

Kad su Milorada pitali šta najviše voli kod svoje drage, odgovorio je: “Upornost, detinja iskrenost. Ljubav prema bliskim, ali i nepoznatim ljudima, saosećanje”.