U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Iako kiša u topličkom kraju nije pala gotovo mesec dana, vodosnabdevanje grada Prokuplja i okoline je uredno i odvija se bez ikakvih problema, kazala je danas v. d. direktora Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“ Radmila Perić i dodala da u akumulaciji “Bresnica” ima dovoljno vode.

  Radmila Perić, direktor JKP Hammeum

  -Vodosnabdevanje je uredno, a neće biti većih problema čak i ako kiša na ovom području ne padne ni u narednih mesec dana, istakla je direktorka Perić.

  Prema njenim rečima, nivo vode u akumulaciji „Bresnica“ trenutno iznosi 16,5 metara, tri metra ispod prelivnice, što govori da u akumulaciji ima dovoljno mesta za priliv većih količina vode.

  -Vodosnabdevanje je uredno i u nižim zonama, koje se snabdevaju iz reni bunara kraj Toplice, naglasila je Perić i dodala da to što je u ovom sušnom periodu nivo reke Toplice drastično opao, ni u kom slučaju ne može da poremeti vodosnabdevanje jer se voda iz tih bunara crpi iz velikih dubina.

  Pročitajte i…  Gradonačelnik čestitao đacima polazak u školu

  Kako je istakla Perić, radnici JKP „Hameum” završili su i novu vodovodnu liniju u dužini od 250 metara, putem koje će na glavni vodovod biti priključeni novoizgrađeni objekti u romskom naselju Mala Guba.

  -Sledeći korak je izgradnja šahti za vodu i internih cevovoda kojima će svaka nova kuća u tom naselju biti priključena na gradski vodovod, podvukla je Radmila Perić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471291