sva-izdanja-rijane-sa-met-gale-jos-od-2007.-su-dokaz-da-je-bog-koji-hoda-zemljom:-gledajte-samo-sta-je-obukla-pre-3-godine-–-to-je-spektakl!

06.05.2019. 07:54

Prvog ponedeljka u maju uvek se održava Met Gala, najspektakularniji i najekskluzivniji crveni tepih godine i to u organizaciji jedne od najmoćnijih žena u svetu mode – Ane Vintur. Zvanice ovog događaja uvek pripadaju najvišem kremu društva i šoubiznisa, a i ove godine očekujemo brojne tračeve i modne poslastice.

Inače, zanimljivo je da je na Met Galu svim medijima sem magazina “Vogue” ulaz zabranjen, a zabranjeno je i korišćenje telefona i društvenih mreža, te ovu manifestaciju uvek prati i svojevrstan misteriozni ton, što doprinosi njenoj popularnosti.

Tema ovogdišnje Met Gale ili “modnih Oskara”, kako je još nazivaju, jeste “Notes on Fashion”, a inspirisana esejom Suzan Sontag iz 1964. godine “Notes on Camp”. Kako biste naslutili o čemu je tačno reč, citiraćemo jedan navod iz ovog eseja: “”Camp je estetski prikaz sveta. Predstavlja pobedu stila nad sadržajem, estetike nad moralnošću, ironije nad tragedijom”.

Domaćica večeri će naravno biti pomenuta Ana Vintur, a ove godine će joj u toj ulozi društvo praviti i Ledi Gaga, Serena Vilijams, Hari Stajls i Alesandro Mikele.

Inače, nikada se ne otkriva lista zvanica za Met Galu, kao ni raspored sedenja, ali ako uzmemo u obzir ono što smo gledali godinama unazad, i na ovogodišnjem crvenom tepihu treba da očekujemo sestre Kardašijan, sestre Hadid, Niki Minaž, Kardi Bi, ali i Rijanu.

Zanimljivo je da je lepa Riri postala svojevrstan simbol najekstravagantnije zvanice i to među hiljadama ekstravagantnih na ovom događaju, a njena izdanja sa Met Gale pamte se i prepričavaju godinama. Jedva čekamo da vidimo u čemu će sutra da se pojavi, a u to ime hajde da se prisetimo njenih prošlih toaleta sa ovog spektakla.

Ona se inače na Met Gali pojavila osam puta, a debi na ovom crvenom tepihu bio je davne 2007. kada je imala samo 19 godina!

Zatvori

Rijana na Met Gali 2018. godine

Prošle godine oduševila nas je u kreaciji optočenoj kristalima i biserima koju je potpisao dizajner Džon Galijano, a ono što ju je izdvojilo od svih drugih jeste i ekstravagntni detalj na glavi koji je nalikovao na biskupsku mitru.

Rijana na Met Gali 2017. godine

Kakva šminka, kakva frizura, kakva cvetna eksplozija! Rijana je 2017. na Met Gali ponovo “oduvala” konkurenciju pojavivši se u asimetričnoj, 3D kreaciji koju je ponela uz crvene sandale na vezivanje.

Rijana na Met Gali 2015. godine

2015. Rijana se pojavila u jednom od verovatno najpoznatijih izdanja na Met Gali ikada, “ukravši” poglede čitavog sveta u pompeznoj, ogromnoj žutoj kreaciji kineskog dizajnera Guo Peija koji je na istoj radio više od dve godine.

Rijana na Met Gali 2014. godine

2014. pojavila se u dvodelnoj kreaciji nalik na venčanicu, a teško da će iko ikada zaboraviti ovo jednostavno, a ipak tako upečatljivo izdanje lepe pevačice, kome je dašak glamura donela i dijamantska čoker ogrlica.

Rijana na Met Gali 2012. godine

Rijana se 2012. godine na Met Gali pojavila u dugačkoj crnoj haljini od kroko kože koju potpisuje dizajner Tom Ford, a iskombinovala ju je uz klasične crne salonke brenda Christian Louboutin.

Rijana na Met Gali 2011. godine

Pevačica je na Met Gali 2011. briljirala u čipkastoj crnoj toaleti dizajnerke Stele Mekartni, a posebno upečatljiv detalj bila je dugačka pletenica u vatrenocrvenoj boji. U godinama koje će doći Rijana se uvek trudila da joj frizura za ovaj događaj bude što neobičnija.

Rijana na Met Gali 2009. godine

Na svojoj drugoj Met Gali, onoj održanoj 2009. godine, Riri se pojavila u satenskom odelu brenda “Dolce and Gabbana”, sa sve leptir mašnom i kožnim rukavicama.

Rijana na Met Gali 2007. godine