sve-o-met-gali-2019:-spektakl-sve-blizi-i-bice-senzacionalno

30.04.2019. 10:03

Od Met Gale 2019. deli nas manje od nedelju dana. Vrata Metropoliten muzeja u Njujorku otvoriće se, prema tradiciji 6. maja, prvog ponedeljka u maju. A šta možemo da očekujemo od ovogodišnje revije kostima?

Ana Vintur, urednica američkog “Voga” Foto: Profimedia

Feštu poznatih ličnosti na crvenom tepihu pratiće izložba u Muzeju koja će trajati do septembra meseca, kao i svečana večera istog dana sa humanitarnim ciljem.

Domaćin večeri i glavna organizatorka Gale je Ana Vintur, urednica američkog “Voga” koji je pokrovitelj ove manifestacije. Ana je na čelu Met bala od 1995. godine, a sam događaj je ustanovila slavna novinarka Elenor Lamber 1948. godine.

Ana će verovatno doći sa ćerkom Bi ŠaferFoto: Profimedia

Spektakl se u modernoj verziji kakvu mi poznajemo i čiji smo svedoci održava od 1971. godine.

Kao i svaki put i ovogodišnja Gala ima temu, a Ana je za 2019. odabrala esej Suzan Zoltang “Kemp- napomene (beleške) o modi” kako bi odala počast onoj dopaljivoj a i prihvaćenoj varijantni kiča čiji je i ona pobornik, prema oceni pojedinih modnih stručnjaka.

“Karlu Lagerfeldu bi se dopala tema”, rekla je Ana pre nekoliko meseci u Milanu. Slavnom dizajneru koji nas je napustio u februaru ove godine tema bi se svidela zbog “njegovog smisla za humor”.

Posle brojnih tema, od omaža istaknutim modnim imenima preko ketiranja mode i religije, stigli smo do kempa, tako omiljenog i primamljivog.

Ledi Gaga i Kejt Hadson 2016. u Metropoliten muzejuFoto: Profimedia

Pored Ane Vintur domaćini večeri biće Ledi Gaga, trenutno svetska zvezda broj jedan i promoter kempa, kreativni direktor “Gučija” Aleksander Mikele koji inspiraciju za kolekcije pronalazi i u delima Hane Arent, pevač Hari Stajls i teniska zvezda Serena Vilijams, moderni uzor ženama.

Čuvena haljina Dženifer Lopez sa Met Gale 2015.Foto: Profimedia

Na listi zvanica su odabrana imena, uticajna i manje-više primeri dobrog stila.

Madona 2009. u NjujorkuFoto: Profimedia

Sve ovo dosta obećava, videćemo kako će izgledati u praksi. Sećate se, na Met Galama je bilo istorijskih momenata.