U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Članovi Planinarsko-skijaškog kluba “Toplica” iz Prokuplja nastavljaju da nižu uspehe u planinarskom sportu, a ujedno se trude da svojim aktivnostima zainteresuju što više dece i mladih za bavljenje ovim sportom.

  -U 4. kolu Treking lige 18. maja, najuspešniji prokupački planinar Jovan Stamenković osvojio je, pored dve zlatne, još jednu srebrnu medalju, takmičeći se u brzom hodanju u rangu veterana na mekoj stazi u dužini od 15 kilometara, kazao je predsednik kluba prokupačkih planinara Darko Žarić.

  On je podvukao da su na ovom takmičenju i ostali članovi kluba bili veoma uspešni, zauzevši zapažena i visoka mesta na rang listi učesnika tog planinarskog pohoda.

  Prema Žarićevim rečima, aktivnost ovog kluba iz dana u dan privlači pažnju Prokupčana, tako da se sve više ljubitelja prirode i hodanja priključuje planinarima, a što je najinteresantnije, među njima je sve više dece i mladih.

  Tako je u nedavno održanoj planinarskoj akciji, u pohodu na planinski vrh “Treska”, visok 1.438 metara, na planini Kopaonik, učestvovalo 26 prokupačkih planinara i devetoro dece od devet do 11 godina.

  Deca članovi popularnog školskog kluba “Tigrići”, do vrha “Treska” prešla su vrlo komplikovanu stazu sa puno uzvišenja i nagiba, tešku za početnike.

  Prema Žarićevim rečima, PSK “Toplica” sada broji 72 člana, od kojih je dvanaestoro dece.

  -Trudimo se da svojim aktivnostima privučemo što veći broj dece i mladih u svoje redove jer je druženje u prirodi i hodanje po čistom vazduhu veoma važno u periodu rasta i razvoja, zaključio je Darko Žarić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467014