Svetska nedelja svemira u Osnovnoj školi “Stojan Novaković” u Blacu

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  BLACE- Osnovna škola “Stojan Novaković” u Blacu i ove godine je obeležila Svetsku nedelju svemira nizom aktivnosti pod nazivom “Entuzijazmom do svemira” i korelacijom mnogih predmeta.

  Učenici ove škole  pokazali su svoju kreativnost likovnim radovima na temu Mesec – kapija do zvezda, koja je ovogodišnji slogan nedelje svemira.

  I mlađi i stariji učenici učestvovali su u izradi modela svemirskih letelica i tela od papira i u 3D tehnici, prisustvovali predavanjima i proširili svoja znanja interesantnim činjenicama o svemiru, upoznali se sa životom astronauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici kroz edukativne filmove, posmatrali mesec kroz virtuelni planetarijum i gledali direktan prenos snimaka planete Zemlje iz svemira.

   

  Najinteresantniji događaj, po reakciji najmlađih učenika, bio je posmatranje meseca teleskopom u okviru Međunarodne noći posmatranja meseca koju organizuje NASA a kojoj smo se i mi priključili, uz obećanje da ćemo ga ponovo organizovati kada vremenske prilike budu dozvolile.

  Pročitajte i…  Mali blački glumci nastupili u Kruševcu

   

  Svetska nedelja svemira je međunarodni događaj koji se obeležava svake godine od 4. do 10. oktobra sa ciljem da ukaže na važnost naučnih i tehnoloških dostignuća i njihov doprinos poboljšanju ljudskog života a u organizaciji učestvuju svemirske agencije, avio kompanije, škole, planetarijumi, muzeji, astronomska društva i druge zainteresovane institucije širom sveta.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473400


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...